Uhvaćen u krađi

Hrvat uhićen u Rimu: Okorjeli kradljivac bez vozačke pao u policijskoj sačekuši

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

45-godišnjak se zaustavio pored jednog od automobila, izašao, razbio staklo na stražnjim, desnim vratima i zgrabio torbe koje su se nalazile na stražnjem sjedalu. Pokupio ih je i stavio u svoj automobil...Hrvatski državljanin, 45-godišnji S. C., uhićen je u Rimu zbog provale i krađe, a s »prstima u pekmezu« uhvatila ga je policija tijekom redovitih akcija spriječavanja kaznenih djela imovinskog karaktera.


Zbilo se to proteklog vikenda, u ranim poslijepodnevnim satima, kada je policijska ekipa ugledala muškarca za upravljačem automobila kako sumnjivo više puta kruži oko parkiranih automobila. Odlučili su ostati na poziciji i pričekati da vide kakve su mu namjere.


Čekanje je ubrzo urodilo plodom jer se 45-godišnjak konačno zaustavio pored jednog od automobila, izašao, razbio staklo na stražnjim, desnim vratima i zgrabio torbe koje su se nalazile na stražnjem sjedalu. Pokupio ih je i stavio u svoj automobil.
U tom trenutku policajci su izašli iz skrovišta i zaskočili ga. Ukradene torbe vraćene su vlasniku, a Hrvat je uhićen zajedno s alatkom dugom 12 centimetara i širokom 8 milimetara koju je iskoristio za razbijanje stakla.


Pored kaznene prijave za provalnu krađu, prijavljen je i za vožnju bez vozačke dozvole, te neregistriranim automobilom koji je zaplijenjen. Otkriveno je i kako se radi o okorjelom recidivisti, koji je unatrag par godina već više puta činio istovrsna kaznena djela.