Nesreća na rijeci

Dramatična potraga u Karlovcu: Prevrnuo se čamac na nabujaloj Korani. Jedan čovjek isplivao, za dvojicom se traga

P. N.

foto: Kaportal

foto: Kaportal

Koranu pretražuju vatrogasci, policajci i GSS, ali potraga za sada ne daje rezultate.Dramatična potraga odvijala se danas u Karlovcu, gdje se na nabujaloj Korani prevrnuo čamac s trojicom muškaraca.


Jedan od njih uspio je isplivati i spasiti se, dok se za dvojicom muškaraca traga. Koranu su pretraživali, informirao je javnost Kaportal, vatrogasci, policajci i GSS, ali potraga za sada ne daje rezultate.


Do nesreće na Korani došlo je dana, nešto prije dvanaest sati. Čamac se, javlja Kaportal, prevrnuo nedaleko od mosta na Turnju.
S pojavom mraka potraga za dvojicom srednjovječnih Karlovčana je prekinuta.


Muškarac koji se spasio ispričao je da ih je poklopio slap na ušću Mrežnice u Koranu, te da je samo on isplivao. Zbog doživljenog spašeni je muškarac hospitaliziran.


Pročelnik Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Karlovcu Ivica Šlat rekao je Hini da je uz vatrogasce i policiju potragu na vodi i dronovima iz zraka obavljalo njihovih osam članova, ali da uspjeha nije bilo, te se potraga pred mrak završila, a nastavit će se sutra.


Dojavu za potragom za nestalima HGSS je dobio u 11.23, saznali su na terenu da su trojica muškaraca izgubili ravnotežu, upali u rijeku, s tim da su potom nestala dvojica od njih, ali i čamac.


“Čamac smo locirali oko 14 sati u Brođanima u Kupi, budući da se Korana ulijeva u Kupu, te je čamac otplovio desetak kilometara nizvodno, ušao u Kupu i tamo se zaustavio”, rekao je Šlat.