LOŠ DAN

Crni četvrtak na širem području Rijeke odnio dvije žrtve u prometu, evo okolnosti tragedije

Vladimir Mrvoš

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

U nesreći koja se dogodila oko 8.40 sati na cesti B8 (autocesta u izgradnji) kod mjesta Benčinići, smrtno je stradao 68-godišnji hrvatski državljanin kao putnik u osobnom vozilu marke VW Golf. U drugoj nesreći u Cerniku kod Čavli je nažalost smrtno stradala pješakinjaRIJEKA – U prometnim nesrećama što su se danas dogodile na širem području Rijeke, nažalost su smrtno stradale dvije osobe.


U nesreći koja se dogodila oko 8.40 sati na cesti B8 (autocesta u izgradnji) kod mjesta Benčinići, smrtno je stradao 68-godišnji hrvatski državljanin kao putnik u osobnom vozilu marke VW Golf. 


Nesreća se dogodila kada je osobno vozilo marke Daewoo, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnjak,  zasad iz neutvrđenog razloga, krećući se iz smjera tunela Učka prema Matuljima, vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika i izravno se sudario s osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registarskih oznaka.


Foto galerija: Prometna nesreća na cesti Matuljji - tunel Učka Foto: Roni Brmalj
Vozilom VW Golf, upravljao je 72-godišnji hrvatski državljanin, a u njemu se  osim poginulog  suputnika nalazila i 51-godišnja hrvatska državljanka na mjestu suvozača koja je u nesreći zadobila teške ozljede opasne po život te joj je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka.


Zbog provedbe očevida, promet dionicom B8 je do 11 sati bio zatvoren za promet svih vozila te se odvijao alternativnim pravcima.


U drugoj nesreći u Cerniku kod Čavli je nažalost smrtno stradala pješakinja. Do nesreće je došlo oko 10 sati kada je 19-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom marke Opel, riječkih registarskih oznaka, udario u 77-godišnju pješakinju dok je prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza.


Od zadobivenih višestrukih ozljeda pješakinja je preminula na mjestu događaja. U tijeku je očevid kojim će se utvrditi sve okolnosti ove nesreće.


Foto galerija: Prometna nesreća u Cerniku Foto: Roni Brmalj