PU PG

40-godišnjak u Lovranu vozio s čak 3,2 promila! Naravno, već je imao zabranu vožnje

Šarlota Brnčić

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Na prometnicama na području PU primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodile su se i 64 prometne nesrećeNajveća prošlotjedna koncentracija alkohola od 3,21 promila izmjerena je 40-godišnjem vozaču Fiata, riječkih registracijskih oznaka.


Policija ga je zaustavila 13. listopada oko 19.35 sati na području Lovrana, a osim alkohola utvrđeno je kako vozilom upravlja unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije. Isto tako i da je već prijavljivan za istovrsne prekršaje u prometu. Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog.


Na prometnicama na području PU primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodile su se i 64 prometne nesreće, od kojih je jedna bila težeg karaktera. U nesrećama je jedna osoba teže stradala, a tri su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 635.700 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su četiri strana državljanina i 12 alkoholiziranih vozača.
Alkotestirano je 237 vozača, od kojih je kod jednog utvrđena koncentracija alkohola do 0,50 promila (mladi i profesionalni vozači), a kod njih 20 utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 promila. Najviše alkoholiziranih vozača, njih deset je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam ih je bilo u dobi između  25. i 35. godina života, a četiri u dobi između 18. i 25. godina.