Reprezentativni tenis u Varaždinu

Hrvatska povela u Davis Cupu: Prvi bod protiv Kazahstana donio je Marin Čilić

Hina

snimio Sanjin Strukić / PIXELL

snimio Sanjin Strukić / PIXELL

U prvom ogledu četvrtfinala između Hrvatske i Kazahstana u Varaždinu Čilić je svladao 258. igrača svijeta Dimitrija Popka sa 6:2, 6:1, 6:2.Marin Čilić donio je prvi bod hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji poslije samo jednog sata i 41 minute igre i ukupno pet izgubljenih gemova.


U prvom ogledu četvrtfinala između Hrvatske i Kazahstana u Varaždinu Čilić je za sat i 41 minutu savladao 258. igrača svijeta Dimitrija Popka sa 6:2, 6:1, 6:2.


Za Čilića to je ukupno 35. pobjeda u Davis Cupu, još jedna i izjednačit će se s rekorderom Ivanom Ljubičićem.
Popko je izdržao do 2:2, nakon toga krenula je serija Čilića, koji je do kraja dobio 16 od 19 gemova!


– Prvi puta sam igrao protiv igrača koji je među pet najboljih na svijetu i sada znam koliko još moram naporno raditi da bi dosegao Čilićevu razinu, izjavio je nakon poraza  Dimitrij Popko.


Popko je, inače, 21-godišnji Rus, rođen u Sankt Peterburgu, koji je tek prije dvije godine dobio kazahstansko državljanstvo. Tek je 258. na svijetu praktički bez nastupa na ATP turnirima, a nikad nije uspio proći ni kvalifikacije frand slam turnira. Popko je prije mjesec ozlijedio koljeno na jednom od challengera.


“Do zadnjega trenutka nisam znao hoću li uopće igrati jer mi koljeno nije sasvim zaliječeno. To mi nije pomoglo kod koncentracije. Po prvi puta igram s igračem ovakvog kalibra, Čilić je broj tri na svijetu i stvarno sam impresioniran. Mogao sam možda i više od pet gemova, ali nije išlo. Ovo je stvarno jedno veliko iskustvo za mene”, kazao je Popko, koji je u prošlom kolu Davis Cupa pobijedio u oba singla u meču sa Švicarcima.


Kazahstansku reprezentaciju u Varaždinu prati 30-tak bučnih navijača i čak dvadeset novinara.