NK OPATIJA

Zoran Bogolin, trener Opatije, na kraju sezone: “Remiji su uništili naše šanse za bolji plasman”

Ivan Volarić

Zoran Bogolin, trener Opatije/Foto Arhiva NL

Zoran Bogolin, trener Opatije/Foto Arhiva NL

Da smo dobili BSK, sada bili bismo četvrti... Upisali smo ovoga proljeća deset remija i to je uništilo naše šanse za viši plasman - kaže Bogolin



RIJEKA Nogometaši Opatije remijem (2:2) protiv BSK-a zaključili su svoju debitantsku drugoligašku sezonu. Odmah nakon utakmice, u kojoj je svakoj momčadi pripalo po jedno poluvrijeme i jedan bod, trener Zoran Bogolin igračima je dao četiri tjedna odmora prije okupljanja krajem lipnja i početka priprema za novu sezonu. Oproštajnu utakmicu obilježio je svojim obranama Vanja Iveša, kao da su mu igrači željeli dati priliku da ste istakne u svojoj možda i posljednjoj utakmici u dresu Opatije.


– Da odmah ispravim krivi navod – Iveša ostaje s nama još najmanje godinu dana. Dogovorili smo suradnju na godinu plus godinu. Pa nek’ zaključi karijeru s 46 godina! – kazao je Bogolin nakon utakmice koja je, kao i u većini proljetnih dvoboja, donijela dva lica njegove momčadi.


Nakon lošeg prvog, uslijedilo je vrlo dobro drugo poluvrijeme. Da je Anton Baltazar Bogolin pogodio s bijele točke, vjerojatno bi Opatijci stigli do sva tri boda i umjesto na sedmom, sezonu zaključili na četvrtom mjestu. Tako blizu, a tako daleko od vrha koji je nekoliko puta ovoga proljeća izmaknuo Opatijcima. Nisu u konačnici dočekali barem privremeno zasjesti na prvo mjesto, što nimalo ne umanjuje dojam da su odradili jako dobru sezonu.


Prijelazni rok




– U prvom poluvremenu bili smo jako bojažljivi, kao da smo dio neke baletne predstave. Teško mi je to razumjeti… U nastavku smo počeli igrati našu igru, pojačali smo pritisak i došli do pozitivnog rezultata. Trebali smo na kraju dobiti utakmicu. Ovo je u konačnici bila samo repriza mnogih utakmica koje smo odigrali na Kantridi. Zadovoljni smo jer nas doma nitko nije dobio. Upisali smo ovoga proljeća deset remija i to je uništilo naše šanse za viši plasman. Od tih deset utakmica, po mojoj procjeni trebali smo dobiti sedam, a to nam je u konačnici odnijelo jako puno bodova.


Bogolin i njegovi suradnici imaju sasvim solidnu igračku bazu za iduću sezonu, što ne znači da neće biti promjena u svlačionici tijekom nadolazećeg prijelaznog roka.


– Imamo 27 igrača, četiri-pet igrača će sigurno otići. Neki od njih, uglavnom mlađi igrači, nisu zadovoljili. Limiti su primjetni, a kriteriji rastu. Da smo dobili BSK, sada bismo bili četvrti… Moramo držati visok ritam da bismo išli prema naprijed. Po meni ne treba nam više od jednog kvalitetnog igrača.


Neprimjereni uvjeti


U prvoj drugoligaškoj sezoni cilj je bio ostati u ligi, što je osigurano puno prije kraja prvenstva. Iduće sezone bit će još teže doći do tog cilja jer liga se dodatno smanjuje.


– Bit će teže, ali borit ćemo se svaku utakmicu. Rastu li ambicije? Sačekajmo. Moramo biti svjesni gdje smo i u kakvim uvjetima radimo. Treniramo na umjetnoj travi na Kantridi, na derutnom opatijskom igralištu, a treća varijanta je vrh Učke – igralište Muna. U takvim uvjetima mi teško možemo dodatno dizati sportske ambicije.


Možda bi baš prvoligaški iskorak motivirao opatijsku vlast na nužno ulaganje u nogometnu infrastrukturu…


– Svjesni smo krize, da ekonomska situacija nije idealna, ali vodeći gradski ljudi godinama nisu pokazivali smisao za bilo kakav dijalog koji bi donio barem neke pomake po pitanju uvjeta. Dosadašnji gradonačelnik dvanaest godina nije došao u klubu da nas barem sasluša. Katastrofa! Zato smo se zdušno na ovim izborima zalagali za promjene… – rekao je Bogolin.