ZANIMLJIVE BROJKE

Zlatko Dalić večeras će 50. put voditi Hrvatsku, evo statistike reprezentacije u njegovoj eri

Portal Novi list

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Dalić je na izborničkoj klupi Hrvatske koristio 58 različitih igrača, a najviše nastupa pod njegovim vodstvom imali su Ivan Perišić (46), Luka Modrić (42) i Domagoj Vida (41).



RIJEKA Hrvatski izbornik Zlatko Dalić večeras će na Poljudu voditi Hrvatsku 50. put otkako je dobio svoju funkciju.


Dalić je reprezentaciju preuzeo u listopadu 2017. godine doslovno u avionu, prije posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.


Debitirao je pobjedom u Ukrajini (2:0), čime je osigurao plasman u play-off za SP gdje je izbacio Grčku, a na kraju ispisao povijest na tom Svjetskom prvenstvu osvojivši srebrnu medalju.




Najteži poraz zabilježio je od Španjolske u Ligi nacija kad je poražen 6:0, dok je najuvjerljiviju pobjedu upisao protiv Slovačke u gostima (4:0).


Dalić je s Hrvatskom izborio i plasman na Euro 2020., gdje je stigao do osmine finala, a onda ispao od Španjolske (5:3) nakon produžetaka.


Prema podacima Transfermarkta, Dalić je na izborničkoj klupi Hrvatske koristio 58 različitih igrača, a najviše nastupa pod njegovim vodstvom imali su Ivan Perišić (46), Luka Modrić (42) i Domagoj Vida (41).


Ivan Perišić je s 14 postignutih golova najbolji strijelac Hrvatske u Dalićevoj eri, a prate ga Andrej Kramarić (9) i Modrić (7).