Kramarićevo nezadovoljstvo...

Zlatko Dalić uoči posljednje provjere Vatrenih prije EURO-a: “U reprezentaciji nema mjesta nezadovoljstvu i nesuglasju”

Portal Novilist.hr

Zlatko Dalić/Foto PIXSELL

Zlatko Dalić/Foto PIXSELL

Engleska je posebna utakmica u kojoj ćemo se morati drugačije postaviti, nego protiv Češke i Škotske. Tako ćemo i slagati ekipu. Dvojbe u sastavu? Ovisit će o protivniku i našim zahtjevima. U svakom slučaju, u reprezentaciji nema mjesta nezadovoljstvu i nesuglasju - zaključio je Zlatko Dalić



ZAGREB Hrvatski su se reprezentativci nakon dva slobodna dana okupili uoči posljednjeg testa prije EURO-a – prijateljskog susreta s Belgijom u Bruxellesu, što je na rasporedu 6. lipnja u 20.45 sati.


Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić za službenu je web stranicu HNS-a izrazio zadovoljstvo pripremama.


– Osim rezultata protiv Armenije, sve drugo bilo je dobro. Imali smo sitne probleme s ozljedama, pogotovo kad je Lovren u pitanju. To je problem koji traje, ali koji se rješava, a sve drugo je ostvareno onako kako smo i zamislili. Ponavljam, ostao je malo gorak okus poslije remija s Armenijom, jer smo tu utakmicu morali pobijediti 4:0, 5:0… To je ono čime sam nezadovoljan, sve ostalo je OK – rekao je Dalić, naglasivši koji su bili plusevi, a koji minusi u igri njegove ekipe.




– Veliki je plus činjenica da smo stvorili šest ili sedam stopostotnih prilika, koliko ih nismo stvorili u sve tri dosadašnje kvalifikacijske utakmice zajedno, dakle protiv Slovenije, Cipra i Malte. Minus je da te prilike nismo iskoristili, da smo po tom pitanju bili malo nonšalantni, neodgovorni i nekonkretni. Neke je šanse bilo lakše promašiti, nego zabiti. Da smo uspjeli realizirate te prilike, rezultat bi bio povoljniji i automatski bi i atmosfera bila bolja.


Kakva je situacija s Brekalom, Lovrenom i Gvardiolom?


– Lovren još uvijek radi po posebnom programu, ali njegova je situacija sve bolja. Gvardiol i Brekalo imaju ozljede, pazit ćemo ih i ako na sutrašnjem treningu ne budu sto posto spremni, neće igrati protiv Belgije. Nema smisla forsirati, tjerati na stopostotni rad ako nisu fit. Pričekat ćemo ih, ali prema svim nalazima, njih dvojica bi trebali biti OK.


Znate li već prvi sastav za Englesku?


– Okvirno znam i sastav i način igre kojim ćemo se suprotstaviti Englezima, ali to ćemo ostaviti za sebe, kao što uvijek radimo. Još ćemo neke stvari pokušati uigrati na predstojećim treninzima, moramo se standardizirati, odrediti početnu postavu, dati zadatke igračima. Engleska je posebna utakmica u kojoj ćemo se morati drugačije postaviti, nego protiv Češke i Škotske. Tako ćemo i slagati ekipu. Dvojbe u sastavu? Ovisit će o protivniku i našim zahtjevima. U svakom slučaju, u reprezentaciji nema mjesta nezadovoljstvu i nesuglasju – zaključio je Zlatko Dalić za web stranicu Saveza.