IZBORNIK SE UZDA U KOVAČIĆA

Zlatko Dalić se javio iz Livna, odredio novog vođu: “On će biti idućih 10-ak godina nositelj naše reprezentacije”

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

"Njegova kvaliteta nikad nije bila upitna, pogotovo ne za mene. Možda nije imao uvijek toliko povjerenja i minutažu, ali sad igra i pokazuje svoju kvalitetu u Chelseaju i on može dostojno zamijeniti Luku Modrića", rekao je Dalić.RIJEKA Nakon velike pobjede Hrvatske 3:0 na Poljudu protiv reprezentacije Slovenije, izbornik Zlatko Dalić zaputio se u Livno na odmor, a s njim je razgovarala Nova TV, s kojom je podijelio svoje dojmove.


Da vam je netko ponudio sedam bodova, vjerojatno biste objeručke prihvatili, upitali su izbornika.


“Pa da, to i jest bio nekakav plan, to smo trebali ostvariti i s time smo jako zadovoljni, napravili smo veliki korak prema Kataru. S druge strane, još me više veseli način na koji smo ih osvojili, s dobrom igrom, kompaktnom igrom i s jednom velikom energijom, a to je ono što je najvažnije.”
Hrvatskoj je nedostajao kapetan Luka Modrić. Sjajno ga je u rujnu zamijenio Mateo Kovačić.


“Njegova kvaliteta nikad nije bila upitna, pogotovo ne za mene. Možda nije imao uvijek toliko povjerenja i minutažu, ali sad igra i pokazuje svoju kvalitetu u Chelseaju i on će idućih 10-ak godina biti nositelj naše reprezentacije, on može dostojno zamijeniti Luku Modrića i mislim da je Mateo taj koji će hrvatsku reprezentaciju nositi u idućim godinama.”


Koliko je sad otežan povratak u reprezentaciju onim igračima koji sad nisu bili na popisu? Rebić, Petković, Brekalo…


“Ja ću ponoviti da nisam nikad zatvorio vrata reprezentacije niti jednom igraču. Njih će vratiti njihova igra, standardnost i kvaliteta. Ako ja i moj stožer procijenimo da će nam oni donijeti neku prevagu, onda ćemo ih zvati u idućim akcijama. Oni i svi oni za koje procijenimo da nam svojom igrom i ponašanjem mogu pomoći i donijeti dodatnu kvalitetu”, zaključio je Dalić.