KOMENTAR IZBORNIKA

Zlatko Dalić o oproštaju Mandžukića: “Odlazi kao istinski velikan hrvatskog nogometa”

Portal Novi list

Zlatko Dalić i Mario Mandžukić/Foto: PIXSELL

Zlatko Dalić i Mario Mandžukić/Foto: PIXSELL

"Mario je jedinstven igrač, borac na kojeg se momčad uvijek može osloniti, igrač za velike utakmice i najteže izazove - zato je toliko i trajao na tako visokoj razini. Odlazi kao istinski velikan hrvatskog nogometa, jedan od najvećih", rekao je Dalić.



RIJEKA Nakon objave Marija Mandžukića da završava svoju igračku karijeru oglasili su se i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić te predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


“Svi možemo samo reći veliko hvala Mariju Mandžukiću za sve što je dao hrvatskoj reprezentaciji i hrvatskom nogometu. U klupskoj karijeri ostvario je sve što se može, igrao je za najveće klubove svijeta i zabijao golove u finalima Lige prvaka – to sve govori o njegovoj igračkoj ostavštini”, započeo je izbornik Dalić.


“A što tek reći o njegovoj ulozi u osvajanju našeg srebra? Gol Engleskoj je i njemu i svima nama nešto što ćemo zauvijek pamtiti. Mario je jedinstven igrač, borac na kojeg se momčad uvijek može osloniti, igrač za velike utakmice i najteže izazove – zato je toliko i trajao na tako visokoj razini. Odlazi kao istinski velikan hrvatskog nogometa, jedan od najvećih. Želim mu, naravno, sve najbolje privatno, a siguran sam da neće dugo biti bez nogometa te da će mu se brzo vratiti. U kojoj ulozi, to najbolje zna Mario, ali poznavajući njegovu upornost i predanost, sigurno će biti uspješan što god da odabere”, poručio je Dalić.




Slično razmišlja i Marijan Kustić.


“Vjerujem da su svakoga prošli trnci dok su čitali Marijevo oproštajno pismo koje je uputio ‘mladom Mariju’, a te riječi mogu biti inspiracija svakom mladom nogometašu da je moguće ostvariti snove upornim radom i vjerom u sebe. Upravo tako Mario je iz male sredine stigao na najveće pozornice i zabijao golove u finalima Lige prvaka i Svjetskog prvenstva”, istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


“Mario zaista može biti ponosan na svoju izuzetnu karijeru te u igračku mirovinu odlazi kao jedan od najvećih nogometaša u hrvatskoj povijesti. Svi koji smo ga gledali uživali smo u njegovoj borbenosti, gardu, pobjedničkom karakteru i, naravno, nogometnom znanju, a pogodak Engleskoj ostat će nam svima najpamtljiviji i najdraži trenutak njegove karijere, ujedno i najvažniji gol u hrvatskoj nogometnoj povijesti. Naravno, ovo je zbogom samo profesionalnom igranju nogometa, ali sigurno ne i Marijevo zbogom nogometu. Vrata hrvatskog nogometa i HNS-a uvijek će mu biti otvorena te mu želim svu sreću u novom poglavlju života”, zaključio je Kustić.