Intervju za Dnevni avaz

Zdravko Mamić se oglasio nakon sedam mjeseci i po prvi put progovorio o Bjelici: “Da, žao mi je…”

Portal Novilist.hr

Zdravko Mamić/Foto PIXSELL

Zdravko Mamić/Foto PIXSELL

Na Bjeličin odlazak nitko pametan nije niti pomislio, a kamoli priželjkivao. Jedini razlog zbog kojeg je Bjelica otišao je taj što je predloženo smanjenje primanja u vrijeme korona krize - kaže MamićSARAJEVO Bivši čelnik Dinama i njegov trenutni savjetnik Zdravko Mamić posljednje se dvije godine nalazi u susjednoj BiH u kojoj izbjegava hrvatsko pravosuđe, a nakon sedam mjeseci medijske šutnje odlučio se oglasiti za Dnevni avaz.


Idemo dalje. Dinamo ima novog mladog i talentiranog trenera. Ali, ako me pitate da li mi je žao, moj odgovor je da, žao mi je


Među ostalime, progovorio je Mamić o odlasku Nenada Bjelice…
– Na Bjeličin odlazak nitko pametan nije niti pomislio, a kamoli priželjkivao. Jedini razlog zbog kojeg je Bjelica otišao je taj što je predloženo smanjenje primanja u vrijeme korona krize. On je to odbio, i to u usmenom i pismenom obliku. Ovo prvi put govorim, znači i u usmenom obliku. Ali to je sada završena priča. Idemo dalje. Dinamo ima novog mladog i talentiranog trenera. Ali, ako me pitate je li mi žao, moj odgovor je da, žao mi je – rekao je Mamić za Dnevni avaz, a usput se zahvalio i svima zbog kojih se u BiH osjeća kao kod kuće.


– Moram se prije svega zahvaliti svim stanovnicima BiH jer se od dolaska u Međugorje zaista osjećam kao kod kuće. Na svakom koraku se osjeća da sam ovdje dobrodošao i to stalno ponavljam. Osim toga, moram zahvaliti i institucijama BiH koje su sve postupke u odnosu na moj slučaj obavile vrlo brzo i ekspeditivno. To nikada neću zaboraviti.