Prva ŽNL

Zamet prokockao pobjedu u završnici, Stipe Kordić obradovao Rabljane u preokretu

Denis Frančišković

NESRETNE OSAMDESETE - Luka Kocijan (Zamet) pokušava nadmudriti Niku Španjola (Rab)/Foto M. LEVAK

NESRETNE OSAMDESETE - Luka Kocijan (Zamet) pokušava nadmudriti Niku Španjola (Rab)/Foto M. LEVAK

Bolji Zamećani poveli su preko Bojana Perkovića (38') i držali utakmicu pod kontrolom sve do posljednjih desetak minuta, kada su Arnel Petrović (80') i Stipe Kordić (86') režirali preokret



RIJEKA Utakmica 19. kola Prve županijske lige: Zamet – Rab 1:2 (1:0). Igralište Robert Komen. Gledatelja: 50. Sudac: Patrick Klobučar (Čavle) – 6. Pomoćnici: Adrian i Robi Stojaković (Lovran). Strijelci: 1:0 Perković (38′), 1:1 Petrović (80′), 1:2 Kordić (86′). Žuti kartoni: Baković, Cvijanović, Slišković (Zamet), Petrović, Ključarić (Rab).


ZAMET: Poropat 5,5, Mravić 5,5, Kocijan 6,5 (od 60′ Maraš 5), Baković 5, Mandžukić 5,5, Cvijanović 6,5, Slišković 5,5, Perković 6,5 (od 67′ Damjanović -), Ožanić 6, Bagadur 5,5, Pilepić 6.


RAB: Ćućić 6, Španjol 6, Pećarina 6, Vučetić 6, Pahljina 5,5, Subašić 5,5, Šimičić 5,5 (od 67′ Kordić 7), Ivić 7, Ključarić, Petrović 6,5, Vuković – (od 9′ Buza Vidas) 6.




Sudar Zamećana i Rabljana po varljivom kišno-sparnom svibanjskom vremenu na umjetnoj travi Podmurvica bio je ogledni primjer što nudi nogomet. I kako često zna biti (ne)pravedan. Ovisno iz kojeg se kuta gleda.


Zamet je većim dijelom utakmice bio bolja momčad, bio bliži drugom pogotku, ali nakon kiše Rabljani su dočekali svoj trenutak i u razmaku od samo šest minuta kaznili propuste i opuštenost u obrani Riječana.


Tuš i šok


U 80. minuti domaća je obrana previše oklijevala s ispucavanjem lopte, na kraju je u gužvi došla do Petrovića, koji ju je dobro primirio i u stilu Lewandowskog vrškom kopačke pored zbunjenih Zamećana poslao prizemno, neobranjivo u sami kut – 1:1. Bio je to “hladan tuš” za domaće jer kontrolirali su zbivanja na terenu, ali samo šest minuta kasnije doživjeli su šok nakon kojeg se više nisu uspjeli vratiti.


Poduzetni i rastrčani kapetan gostiju Ivić uputio je milimetarski točan ubačaj s lijevog boka, a Zametova obrana opet zaspala u ključnom trenutku. Lopta je preletjela dva domaća igrača, vratar Poropat ostao je ukopan, a Kordić koji je zamijenio Šimičića pokazao se “jokerom” Rabljana, silovitim je udarcem sa sedam, osam metara “rasparao” domaću mrežu – 1:2.


Nakon tmurnog prvog poluvremana, Podmurice je obasjalo sunce baš u trenucima dok su Otočani prelomili susret. I bacili Zamećane u očaj. Dojam je da su sve imali u svojim nogama, na kraju im je ostao gorak okus poraza.


U prvom dijelu dosta su i jedni i drugi “opipavali puls” protivnika, igralo se uglavnom na sredini terena uz refule obostrane inicijative. Cilj je bio bez puno rizika uspostaviti što bolji protok lopte na mokrom travnjaku.


Perkovićev otpadak


U 18. minuti Cvijanović je inicirao dobru akciju, Kocijan proslijedio loptu do Bakovića, koji je tukao prizemno, Ćućić je obranio na iskustvo. Četiri minute kasnije Kocijan je punom nogom opalio s 25 metara i primorao na budnost vratara koji je boksao loptu. Vrijeme domaće inicijative zaokružio je Slišković, koji je ubacio s lijevog boka, a lopta doslovno pala na gredu. Do odmora puno bolje mogao je reagirati Mandžukić (33′) kada mu je nakon dobro skrojene akcije pobjegla lopta na 16 metara u ključnom trenutku.


Pokušao je potom Cvijanović sa 16 metara iznenaditi Ćućića prizemnim udarcem, ali je gostujući vratar ukrotio slisku loptu. Međutim, ništa nije mogao u 38. minuti. Bagadur je izveo slobodni udarac s 25 metara, lopta očešala živi zid i na muke stavila vratara, koji je kratko zaustavio loptu, a otpadak iz blizine u mrežu pospremio Perković – 1:0.


Početkom nastavka Rabljani su s isturenim Buza-Vidasom pokušali izazvati paniku u užoj obrani domaćina s Ožanićem i Bagadurom, a najbliži izjednačenju bili su u 60. minuti. Pećarina je ubacio s lijeve strane, duga dijagonalna lopta dugo putovala prema Šimićiću koji je malo zakasnio na tri metra od vratiju. Činilo se da će utakmica po razvoju događaja otići u mirnije vode, no Rabljani su bili spremni za “blitz” preokret.