Hrvatski kup

Vučkić i Abass ukrasili golijadu Bijelih u prazniku nogometa, Zdelar spriječio upečatljiviju pobjedu

Denis Frančišković

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

Dolazak Bijelih pobudio je zanimanje u mjestu s pet tisuća stanovnika, njih dvije tisuće našlo se na tribinama i uživalo u sjajnim obranama svog vratara Zdelara uz znanu ubojitost riječkog napada koja je mogla biti još upečatljivija



PITOMAČA Nogometaši Rijeke očekivano su rutinski svladali prvu kup prepreku i golijadom prošli Pitomaču u tamošnjem prazniku nogometa. Dolazak Bijelih pobudio je zanimanje u mjestu s pet tisuća stanovnika, njih dvije tisuće našlo se na tribinama i uživalo u sjajnim obranama svog vratara Zdelara uz znanu ubojitost riječkog napada koja je mogla biti još upečatljivija.


Foto galerija: Kup Hrvatske: Pitomača - Rijeka Foto: Davor Kovačević


Domaći četvrtoligaš, trenutno drugi u grupi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, koji ove godine slavi stogodišnjicu postojanja pružio je otpor u granicama mogućnosti, a šareni sastav Rijeke vozio na nižim okretajima i demonstrirao dio svega onog dobrog što Bijeli pokazuju ovog prvenstva. Na kraju za obostrano zasluženi pljesak…


PITOMAČA – RIJEKA 0:7

Igralište Gmanja. Sudac: Zdenko Lovrić 7,5 (Đakovo). Strijelci: 0:1 Bušnja (4′), 0:2 Vučkić (38′), 0:3 Vuk (48′), 0:4 Vučkić (58′), 0:5 Abass (72′), 0:6 Obregon (89′-pen), 0:7 Abass (90′). Žuti kartoni: Lepinjica (Rijeka), Peršić (Pitomača).




PITOMAČA: Zdelar 7, Babić 5,5 (od 59′ Zorić 5), Miloš 5 (od 66′ Škrinjar -), Kovač 5, Jantol 5,5, Bošnjak 5,5, Matančić 5, Reščić 5,5, I. Begović 5 (od 66′ Peršić 5), Milinović 5,5 (od 59′ Skoko 5), Jakupec 5 (od 84′ P. J. Begović -).


RIJEKA: Zlomislić -, Braut 6, Escoval 6, Krešić 6,5 (od 75′ I. Smolčić -), H. Smolčić 6,5, Liber 6 (od 66′ Selahi -), Lepinjica 6,5 (od 58′ Stanić 6,5), Bušnja 7, Vučkić 7 (od 58′ Murić 6), Vuk 6 (od 58′ Abass 7), Obregon 6.

Izvrsni Zdelar


U prvom poluvremenu domaćini su zapaženo parirali Bijelima koji su propustili udvostručiti pa i puno više napuniti mrežu Pitomače. Junak domaćih Plavo-bijelih bio je izvrsni vratar Zdelar koji je imao pet, šest zapaženih intervencija. Neke su bile sjajne, a neke plod loših reakcija riječkog napada, prije svega Bušnje, Vučkića, Obregona i Vuka.


U izglednim šansama riječki napad jako je loše reagirao…


No, sve je počeo dobro za Tomićevu momčad, već u 4. minuti Obregon je pogodio vratnicu, a odbijenu loptu Bušnja smjestio u sami kut – 0:1. Redale su se potom kao na pokretnoj traci riječke prigode, njih četiri u nizu, no Zdelar se sve više isticao kako je utakmica odmicala.


Vučkić i Abass


Prvu ozbiljniju šansu domaći su stvorili u 25. minuti, vižljasti Matačić oslobodio se driblingom čuvara i uputio povratnu loptu za Milinovića u šesnaestercu, no Escoval je bio pravovremen. Vučkić se potom našao u dvije prigode da iskorsitio treću u nizu, u 37. minuti iz blizine je matirao vratara na dodavanje Obregona – 0:2.


Pet minuta prije odmora Pitomača je imala najbolju šansu, opet je Matačić uputio povratnu loptu na vrh peterca, a Babić tukao visoko preko gola. Nevjerojatno je što je promašio Escoval (43′) sam pred golom.


U nastavku nakon brojnih izmjena otvorilo se u napadačkim redovima Bijelih. Vuk je povisio na dodavanje Bušnje, Vučkić iz blizine zabio nakon odbijanca Obregona. Domaći su veliku prigodu imali u 68. minuti, opet je u glavnoj ulozi bio Matačić, no Zlomislić se ispriječio lopti na putu u mrežu.


Do kraja i Abass je dvaput pogodio mrežu, a Bušnja uzdramo vratnicu. U 89. minuti Obregon je okrunio svoje promašaje golom s “bijele točke”. Sve za u konačnici – 0:7. Rijeka u sljedećoj fazi Kupa opet ide u goste, 27. listopada kod boljeg iz ogleda Zagreb – Oriolik.