NBA

Vrlo aktivan posljednji dan za razmjene igrača, u rasprodaji Orlanda Vučević završio u Bullsima

Luka Medak

Evan Fournier i Nikola Vučević/Foto: REUTERS

Evan Fournier i Nikola Vučević/Foto: REUTERS

Vlasništvo Orlando Magica shvatilo je da su s trenutačnim rosterom postigli maksimum, a nalaze se na predzadnjem mjestu Istoka, zbog čega su odlučili napraviti veliku rasprodaju i okrenuti se budućnosti.



RIJEKA Sinoć je bio kraj prijelaznog roka u NBA ligi i posljednja prilika momčadima da ove sezone razmijene igrače. Obavljeno je čak 13 razmjena, a najviše je aktivna bila momčad Orlando Magica, koja se riješila trojice svojih prvotimaca.


Vlasništvo Orlando Magica shvatilo je da su s trenutačnim rosterom postigli maksimum, a nalaze se na predzadnjem mjestu Istoka, zbog čega su odlučili napraviti veliku rasprodaju i okrenuti se budućnosti. Tako je crnogorski centar Nikola Vučević razmijenjen u Chicago Bullse zajedno s Al-Farouqom Aminuom, a put Orlanda su uz izbore na draftu stigli Wendell Carter i Otto Porter Jr., kojeg će momčad isplatiti te će postati slobodan igrač.


Bivši prvak u zakucavanjima Aaron Gordon poslan je zajedno s Garyjem Clarkom u Denver Nuggetse, a u Orlando će Gary Harris i R. J. Hampton. Najbolji tricaš Magica Evan Fournier razmijenjen je u Boston Celticse za buduća dva “picka” druge runde.




Od ostalih zvučnih imena adrese su promijenili Lou Williams i Rajon Rondo pa će tako “Sweet Lou” u Sixerse, a Rondo ponovno u LA, ovaj put u Clipperse. Miami Heat se pojačao Victorom Oladipom, koji je ranije bio razmijenjen u Rocketse, ali se nije vidio u budućnosti kluba, dok su u teksaškoj momčadi završili Avery Bradley i Kelly Olynyk.


Osim razmjena, neke će momčadi otpustiti svoje igrače kako bi sreću pronašli negdje drugdje. Od najzvučnijih imena u takvoj situaciji će biti LaMarcus Aldridge, za kojeg su već zainteresirane momčadi koje love naslov, kao i Andre Drummond, koji se ne uklapa u viziju Cavaliersa.