Odlična utakmica za Labrovića

Vratar Rijeke i junak važne pobjede nad Goricom: “Nisam spavao od uzbuđenja. Lovrićev udarac? Dugo nisam onako poletio”

Denis Frančišković

ZAKLJUČANA VRATA - Nediljko Labrović u jednoj od brojnih obrana/Foto S. DRECHSLER

ZAKLJUČANA VRATA - Nediljko Labrović u jednoj od brojnih obrana/Foto S. DRECHSLER

Nisam čak ni mogao spavati od uzbuđenja. Teška i zahtjevna utakmica, možda više zbog atmosfere nego zbog same utakmice - kaže Labrović



RIJEKA Kakva je to večer bila za Nediljka Labrovića. Premijera za Bijele, prvo kolo HNL-a u novom dresu i nakon dugo vremena pred popunjenim tribinama. I odmah – igrač utakmice. Stasiti čuvar mreže iz Glavica kod Sinja izvukao je vrhunskim obranama Riječane u trenucima kad je sastav Gorana Tomića bio u situaciji da ozbiljno posrne i utakmica možda ode u sasvim druge vode.


Posebno se istaknuo obranama Lovriću, koji se hvatao za glavu niti sam ne vjerujući da pokoja od njegovih lopti nije završila u mreži. I donio dodatnu sigurnost užoj obrani koja se silno trudila i djelovala puno bolje nego u ranijim utakmicama, ali jednostavno naleti protivnika po bokovima bili su prejaki. Na kraju je s ostatkom momčadi dočekao ono što su Bijeli u konačnici i zaslužili, ovacije sa sjedinjenog sjevera i istoka.


Bila je to u stvari tijekom cijele utakmice dobitna sinergija za Riječane. Odhrvali su se goropadnim igračima Krunoslava Rendulića i zadali im drugi matni udarac…




– Velika večer? Istina, nisam čak ni mogao spavati od uzbuđenja. Teška i zahtjevna utakmica, možda više zbog atmosfere nego zbog same utakmice. Čestitke? Dosta ih je stiglo, kao i pozitivnih komentara ljudi iz Rijeke i mojih poznanika iz južnijih krajeva.


Bolje se uigrati


Labrovića je već na startu dočekalo »vatreno krštenje«. Puno lopti »sijevalo« je prema njemu i kraj vratiju…


– Moglo je biti još više posla da tu nije bilo odlučne zadnje linije na čelu s Galovićem. On, Vukčević i Escoval tri, četiri puta su me spašavali na crti tako da u jednu ruku treba biti i njima zahvalan. Imali su više obrana nego ja. Inače sam prezadovoljan. Ali ima stvari na kojima moram još poraditi.


Jedan od najljepših poteza utakmica bio je udarac Lovrića s 25 metara u rašlje i majstorska obrana Labrovića.


– Odavno nisam onako poletio, ha, ha… Meni je to jedna jako draga obrana. Lovrić je pokazao da je klasa i stvarno ima odlične pucačke sposobnosti. Drago mi je da smo ga, cijela momčad i suigrači, na kraju ipak zaustavili.


Kako je Labrović vidio samu utakmicu?


– Sam naboj s tribina dao nam je dodatni motiv. Bili smo maksimalno »nabrijani«, dečki su se borili za svaku loptu. Dobili smo u jako pozitivnom ozračju. Prezadovoljan sam svojim igračima, navijačima, a zadovoljan i sa svojim obranama.


U igri Riječana bilo je dosta dobrih, ali i loših stvari. No, forte momčadi bila je unutranja energija.


– Definitivno da se moramo još bolje posložiti i uigrati. Mlada smo momčad i sve će to biti bolje nakon dva, tri kola. Sada smo nagrađeni, a mislim da smo to zaslužili jer dečki su »ginuli« svih 90 minuta. Iskreno se nadam da ćemo nastaviti pružati ovakve partije.


Pohvale Rijeci


Labrović je u subotu bio prvi vratar, Zlomislić u pričuvi… Odgovornost je bila velika i zbog izostanka Prskala i činjenice da Zlomislić još nije branio.


– S Mrčelom stvarno imamo odlične treninge. Sve je na visokoj razini i osjećam da sam se dosta digao otkad sam stigao u Rijeku. Treba samo nastaviti u istom smjeru i ritmu. Samopouzdanje? Mislim da se vidjelo na travnjaku da ga imamo dovoljno kod cijele momčadi.


Već start prvenstva pokazao je da bi prvenstvo opet moglo biti zanimljivo.


– Gorica je jako dobro momčad, ali mislim da smo pokazali svoje pravo lice. Ostali rezultati prvog kola? Iskreno, samo sam pogledao rezultate, nisam pratio detalje i sažetke. Fokusirao sam se isključivo na našu utakmicu.


Rijeku u četvrtak čeka ogled na Malti pa u nedjelju domaća utakmica s Istrom 1961.


– U nedjelju smo imali regeneraciju, a sljedećih dana okrećemo se Gziri. Odmah na vrata kuca i Istra? Mogu reći samo da nema lakih utakmica. A znam da su ogledi s Puljanima uvijek pod dodatnim nabojem susjedskog derbija.


Još na pripremama osjetio se pozitivan puls momčadi, skladan spoj iskustva i mladosti.


– Suigrači su me upoznali s atmosferom u Rijeci koja je uvijek na visokoj razini i s pozitivom oko kluba. Zasad mogu samo to sve skupa pohvaliti – zaključuje Labrović.