LIGUE 1

Vodeći francuski trio ostvario pobjede, Kovačev Monaco pretrpio prvi poraz ove godine

Hina

Niko Kovač/Foto REUTERS

Niko Kovač/Foto REUTERS

Monaco našeg Nike Kovača izgubio je na gostovanju kod Strasbourga primivši pogodak u sudačkoj nadoknadi i to je bio prvi poraz momčadi iz Kneževine u posljednjih 13 kola.



PARIZ Vodeći trio fancuskog nogometnog prvenstva Lille, PSG i Lyon ostvarili su pobjede u susretima 28. kola Le Championnata, dok je Monaco izgubio na gostovanju kod Strasbourga upisavši prvi poraz u zadnjih 13 kola.


Lille je s dva gola Jonathana Davida u posljednjim trenucima susreta pobijedio Marseille s 2:0. Kanadski napadač je u 90. minuti zabio za 1:0, a dvije minute kasnije potvrdio slavlje vodećeg sastava francuskog prvenstva.


Domagoj Bradarić nije nastupio za Lille, dok je Duje Ćaleta-Car odigrao cijeli susret za goste.




Prvi Lilleov pratitelj, PSG je na gostovanju pobijedio Bordeaux s 1:0, a pogodak odluke zabio je Pablo Sarabija u 20. minuti. Toma Bašić zbog ozljede nije nastupio za Bordeaux koji je upisao šesti poraz u zadnjih sedam kola.


Lyon je identičnim rezultatom kod kuće pobijedio Rennes, a tri boda “lavovima je donio Houssem Aouar u 74. minuti.


Monaco našeg Nike Kovača izgubio je na gostovanju kod Strasbourga primivši pogodak u sudačkoj nadoknadi, a strijelac je bio Frederic Guilbert.


Bio je to prvi poraz momčadi iz Kneževine u posljednjih 13 kola.


Lille vodi na ljestvici sa 62 boda, PSG ima dva boda manje, dok je Lyon treći sa 59 bodova. Monaco drži četvrtu poziciju sa 55 bodova.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore