JOEL GLAZER

Vlasnik Manchester Uniteda obratio se ljutitim navijačima: “Priznajem da postoji potreba za promjenom, otvoren sam za raspravu”

Portal Novi list

Ole Gunnar Solskjaer i braća Glazer/Foto: REUTERS

Ole Gunnar Solskjaer i braća Glazer/Foto: REUTERS

"Ostajemo otvoreni za suradnju sa širom nogometnom zajednicom kako bismo učinili igru jačom i dugoročno više održivom, a sada ćemo se fokusirati na takvo djelovanje unutar UEFA-e i Premier lige", obrazložio je Glazer.



MANCHESTER Nakon što su navijači Manchester Uniteda žestokim prosvjedima obznanili vlasničkoj obitelji Glazer da žele prodaju kluba, američki biznismen na čelu obitelji obratio se ljutitim navijačima u otvorenom pismu te ih pozvao na dijalog.


“Želim vas uvjeriti da moja obitelj i ja duboko brinemo za Manchester United i istinski osjećamo odgovornost za zaštitu i dugoročno povećavanje njegove snage, poštujući klupske vrijednosti i tradiciju”, napisao je Joel Glazer, koji je inače suvlasnik i aktualnih NFL prvaka Tampa Bay Buccaneersa.


“Priznajem da postoji potreba za promjenom i dubljim savjetovanjem s vama kao glavnim zastupnicima navijača oko niza važnih problema, uključujući natjecanja u kojima ćemo igrati. Također prepoznajemo važnost ispreplitanja navijačkog i nogometnog interesa u donošenju ključnih klupskih odluka na svakoj razini i otvoreni smo za konstruktivne rasprave o ojačanju takvog principa. Ostajemo otvoreni za suradnju sa širom nogometnom zajednicom kako bismo učinili igru jačom i dugoročno više održivom, a sada ćemo se fokusirati na takvo djelovanje unutar UEFA-e i Premier lige”, obrazložio je Glazer.




“Želimo raditi zajedno kako bismo osmislili ambiciozan paket mjera koje će transformirati naš odnos s navijačima i dugoročno ojačati klub. U tom duhu, kontaktirat ćemo članove foruma i ugovoriti sastanak u kojemu ću sudjelovati što prije budem mogao poslije završne utakmice sezone”, dodao je.


Glazer je usput najavio i daljnja ulaganja u Old Trafford i trening kamp kako bi ostao jedno od najmodernijih postrojenja u nogometnom svijetu.