EURO 2021.

Veznjak Chelseaja Mason Mount zaigrat će opet protiv svojeg idola: “Luka mi je uzor, kopirao sam njegove pokrete”

Luka Medak

Mason Mount (Chelsea) i Luka Modrić (Real Madrid)/Foto REUTERS

Mason Mount (Chelsea) i Luka Modrić (Real Madrid)/Foto REUTERS

Kao klinac sam ga pozorno pratio i na neki način kopirao njegove pokrete. To pomaže jer već znaš njegove navike i što voli raditi na terenu - kaže Mount



RIJEKA – Luka Modrić mi je bio uzor otkako se prvi put pojavio u Premier ligi u dresu Tottenhama. Kao klinac sam ga pozorno pratio i na neki način kopirao njegove pokrete. Kada igraš protiv svojeg uzora, to pomaže jer već znaš njegove navike i što voli raditi na terenu – rekao je Mason Mount na konferenciji za medije engleske reprezentacije. Talentirani 22-godišnji veznjak i suigrač Matea Kovačića u Chelseaju već je igrao protiv hrvatskog kapetana u polufinalu Lige prvaka, kada je dobio i Modrićev dres.


– Pitao sam Matea Kovačića može li mi nabaviti Lukin dres. Modrić je zatim u uzvratu tražio moj dres i poželio mi sreću – izjavio je Mount.


Iza Mounta je sjajna sezona i osvajanje Lige prvaka. Na EURO-u će imati jednu od ključnih uloga u veznom redu Engleza, gdje će se opet suočiti s Modrićem.




Mlada uzdanica Garetha Southgatea komentirao je i ovogodišnji sastav, kao i njihove ambicije na EURO-u.


– Imamo puno mladih talentiranih igrača, čija igra govori sama za sebe. Imamo igrače koji mogu dobro driblati, koji mogu uspješno držati posjed, ali i igrače koji mogu stvarati prilike i biti prijetnja u napadu. Iako u pripremnim utakmicama nismo još svi igrali zajedno, siguran sam da ćemo uspješno nadopunjavati jedan drugoga na terenu. Fokusirani smo na pobjedu, kao reprezentacija nismo nikada osvojili EURO i jako smo gladni tog uspjeha. Želimo stvoriti povijest jer znamo da niti jedna momčad Engleske prije nas nije uspjela doći do kraja, a imam osjećaj da je ova ekipa sposobna za takav podvig – zaključio je Mount.