Uži popis

Veljko Mršić objavio konačan popis igrača za kvalifikacijski turnir za OI, svoje mjesto pronašao i riječki košarkaš

Hina

Antonio Jordano u dresu Zadra/Foto PIXSELL

Antonio Jordano u dresu Zadra/Foto PIXSELL

Mršić je zbog ozljeda ostao bez Krune Simona, Dragana Bendera i Luke Šamanića, a sa šireg je popisa maknuo četvoricu igrača - Lovru Gnjidića, Borisa Tišmu, Ivana Perasovića i Darka Planinića



SPLIT Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić objavio je u utorak popis od 16 igrača koji će predstavljati Hrvatsku na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, koji će se održati od 29. lipnja do 4. srpnja održati u Splitu.


Hrvatsku će kroz kvalifikacije do Olimpijskih igara pokušati izboriti Roko Ukić, Roko Rogić, Toni Katić, Filip Krušlin, Luka Babić, Toni Perković, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Pavle Marčinković, Željko Šakić, Dario Šarić, Ante Žižić, Miro Bilan i Ivica Zubac.


Samo pobjednik kvalifikacijskog turnira u Splitu odlazi na Olimpijske igre. Hrvatska se za odlazak u Tokio mora izboriti u konkurenciji s Brazilom, Tunisom, Njemačkom, Rusijom i Meksikom.




Mršić je zbog ozljeda ostao bez Krune Simona, Dragana Bendera i Luke Šamanića, a sa šireg je popisa maknuo četvoricu igrača – Lovru Gnjidića, Borisa Tišmu, Ivana Perasovića i Darka Planinića. Dolazak onih najboljih – Bojana Bogdanovića, Darija Šarića i Ivice Zupca – ovisit će o nastupima njihovim momčadi u NBA ligi u doigravanju.


Hrvatsi košarkaši sljedeći tjedan igraju dvije pripremne utakmice sa Slovenijom – u Rijeci 16. lipnja i 18. lipnja u Ljubljani.