NAVIJAČI BEZ RAZUMIJEVANJA

Veliki incident u Sarajevu: nezadovoljni navijači upali na trening FK Sarajeva i doslovno prešamarali igrače

Hina, Portal Novi list

Foto: PIXSELL

Foto: PIXSELL

Navijači Sarajeva su ogorčeni i bijesni što su njihovi ljubimci prokockali čak 13  bodova prednosti u odnosu na banjalučki Borac, koji je u nedjelju nakon pobjede nad Tuzla Cityjem, kolo prije kraja prvenstva, osvojio titulu prvaka nakon punih 10 godina.   



SARAJEVO Skupina najvatrenijih navijača Sarajeva, koji sebe nazivaju “Horde zla”, prekinula je u ponedjeljak prijepodne trening “bordo” tima i fizički nasrnula na nogometaše kluba za kojeg navijaju.


U pravoj drami koja se odvijala u trening kampu Butmir pokraj Sarajeva najgore su prošli nogometaši Dušan Hodžić i Deni Jurić koji su brutalno išamarani.


Prema dostupnim informacijama intervenirala je i policija i spriječila da ne dođe do težeg sukoba. Neslužbeno, navijači Sarajeva su ogorčeni i bijesni što su njihovi ljubimci prokockali čak 13  bodova prednosti u odnosu na banjalučki Borac, koji je u nedjelju nakon pobjede nad Tuzla Cityjem, kolo prije kraja prvenstva, osvojio titulu prvaka nakon punih 10 godina.




“Danas je prije zakazanog treninga prvog tima FK Sarajevo u Trening centar Butmir upala grupa mladića, koja je fizički nasrnula na igrače koji su se u tom trenutku ondje nalazili. Reakcijom ostalih prisutnih sukob je brzo prekinut bez većih posljedica. Klub najoštrije osuđuje čin upada u TC i napada na igrače, te informira javnost da će poduzeti sve pravne i druge korake u cilju zaštite igrača i drugog osoblja. Zbog narušene sigurnosne situacije, prekinut je današnji trening, a u pitanje je doveden kompletan trenažni proces provotimaca uoči finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine koja je na rasporedu u srijedu 26. maja u Zenici. Čelništvo FK-a Sarajevo svjesno je nezadovoljstva navijača uslijed konačnog rezultata u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine, te razumije i podržava svaki vid konstruktivne kritike, ali huliganstvo i fizički obračun sa bilo kim nije dopustiv“, objavljeno je u priopćenju na službenoj stranici FK Sarajeva.


Prema informacijama Avaza, nekoliko igrača Sarajeva je nakon teškog incidenta zauzelo stajalište da ne trebaju igrati finale Kupa BiH koje je na rasporedu u srijedu u Zenici i to baš protiv novog prvaka Borca iz Banja Luke. Kako tvrde, potreseni su onim što se događa i zabrinuti za svoju sigurnost.