SERIE A

Velik peh Igora Tudora: Verona do 76. minute vodila protiv Milana, naposljetku poražena autogolom Güntera

Hina

Slavlje igrača Milana/Foto: REUTERS

Slavlje igrača Milana/Foto: REUTERS

Nakon ubačaja s desne strane Nijemac turskog porijekla pokušao je izbaciti loptu iz kaznenog prostora, ali ju je zahvatio tako da je ona završila iza leđa njegovog vratara Lorenza Montipa.



MILAN Milan se privremeno popeo na vrh ljestvice talijanske Serie A, nakon što je u subotnjem dvoboju na San Siru velikim preokretom pobijedio Veronu s 3-2, iako su gosti do 59. minute imali dva gola prednosti.


Momčad pod vodstvom Igora Tudora odigrala je vrlo dobro prvo poluvrijeme i već u 7. minuti došla do prednosti pogotkom Gianluce Caprarija. U 24. minuti je Čeh Antonin Barak udvostručio Veroninu prednost iz kaznenog udarca koji je dosuđen zbog prekršaja Romagnolija na bivšem hrvatskom reprezentativcu Nikoli Kaliniću.


Jedan od boljih Milanovih igrača u prvom poluvremenu bio je Ante Rebić, ali je zbog ozljede bio prisiljen napustiti igru u 36. minuti, a zamijenio ga je Portugalac Rafael Leao. To će se pokazati značajnim u nastavku utakmice, kad je Milan pokazao svoju kvalitetu.




Naime, Leao je taj koji je u 59. minuti ubacio s lijeve strane, a Olivier Giroud glavom postigao pogodak za 1-2. Milan je izjednačio u 76. minuti, kad je Franck Kessie realizirao kazneni udarac koji je izborio Samu Castillejo, pričuvni igrač, ‘jocker’ s klupe Stefana Piolija. Samo dvije minute poslije preokret je bio potpun, zahvaljujući nesretnom i nespretnom Veroninom braniču Korayu Gunteru. Nakon ubačaja s desne strane Nijemac turskog porijekla pokušao je izbaciti loptu iz kaznenog prostora, ali ju je zahvatio tako da je ona završila iza leđa njegovog vratara Lorenza Montipa.


Kalinić je bio na terenu do 64. minute, a cijelo drugo poluvrijeme je Igor Tudor dao Bošku Šutalu.



Standings provided by SofaScore LiveScore