Borba za finale

Večerašnjim polufinalom Lige prvaka ponavlja se povijest, a u kadru Bavaraca bit će bivši igrač Lyona: “Bio sam sakupljač lopti kada je Olić zabio hat-trick”

Katarina Blažević

Bayern i Lyon su se sastali u polufinalu Lige prvaka 2010. godine/Foto FC Bayern

Bayern i Lyon su se sastali u polufinalu Lige prvaka 2010. godine/Foto FC Bayern

Bio sam strašno razočaran nakon utakmice te je to ostavilo utiska na mene. Deset je godina prošlo, a sada sam na drugoj strani - s Bayernom - rekao je uoči utakmice veznjak Bayerna Corentin Tolisso 



LISABON PSG-u će se danas jedna momčad pridružiti u finalu Lige prvaka, od 21 sat nogometaši Lyona i Bayerna igraju drugo polufinale. Francuzima bi pobjeda značila odlazak u prvo finale ovoga natjecanja u povijesti, dok su Nijemci pet puta osvajali natjecanje, te još pet puta ostali poraženi u samome finalu.


Bayern se s Lyonom već sastao u polufinalu Lige prvaka, bilo je to prije točno deset godina kada je Ivica Olić u uzvratnoj utakmici hat-trickom odveo Bavarce u finale. Tada se na stadionu Stade de Gerland u Lyonu nalazio i dječak koji će danas biti u kadru Nijemaca.


Corentin Tolisso deset je godina proveo u Lyonu prije nego što je 2017. prešao u redove njemačkoga prvaka.




– Bio sam sakupljač lopti na utakmici 2010. godine kada je Bayern došao u Lyon i pobijedio zahvaljujući hat-tricku Ivice Olića. Bio sam strašno razočaran te je to ostavilo utiska na mene. Deset je godina prošlo, a sada sam na drugoj strani – s Bayernom. Nadam se da ćemo mi danas vidjeti isti ishod – rekao je uoči utakmice veznjak Bayerna Corentin Tolisso.


Francuzu će ovo stoga biti posebna utakmica, na drugoj strani stajat će momčad u kojoj je započeo svoju nogometnu karijeru…


– Lyon je momčad koja mi je pomogla da se razvijam. Igrao sam tamo deset godina, od kad sam bio vrlo mlad, pa će definitivno biti veličanstven trenutak i onaj koji će biti vrlo emotivan za mene. Moja momčad i ja nećemo podcijeniti Lyon, u ovu fazu natjecanja nitko ne dolazi srećom. Znamo da će biti teška utakmica – kaže Tolisso. 


S druge strane, igračima trenera Rudija Garcije zasigurno će danas biti veći pritisak istrčati na lisabonski stadion. Ovo bi im moglo biti prvo finale u povijesti kluba, a s druge strane će ih čekati ekipa koja je s čak 8:2 osramotila Barcelonu u četvrtfinalu.


– Bayern je kompletna momčad, ali da smo išli gledati statistiku Manchester Cityja prije utakmice četvrtfinala, i tada smo mogli reći da nemamo puno šansi. Isto je i danas, ako ćemo gledati njihovu statistiku – bolje da odmah ostanemo u hotelu. Znamo da imamo šanse, samo ju moramo iskoristiti – rekao je trener Lyona Rudi Garcia. 


Do polufinala su ove godine Francuzi došli velikim pobjedama protiv Juventusa i Manchester Cityja.


– Te pobjede su nam dale samopouzdanje, ali je već velika stvar za nas što smo u polufinalu Lige prvaka. Užitak mi je vidjeti igrače kako rade jedan za drugoga, nevjerojatan je osjećaj – zaključio je Garcia.