LIGA PRVAKA

Večeras se u igraju prvi uzvrati četvrtfinala Lige prvaka, Flick: “To su utakmice zbog kojih igramo nogomet”

Luka Medak

Hansi Flick/Foto REUTERS

Hansi Flick/Foto REUTERS

- Znamo da moramo zabiti najmanje dva gola, što će biti težak zadatak, ali to su utakmice zbog kojih igramo nogomet. U Pariz idemo po pobjedu i naravno da ćemo biti presretni ako nam to uspije - izjavio je Hansi Flick, trener Bayerna.



RIJEKA Večeras u 21 sat nastavlja se najjače nogometno natjecanje na svijetu. U četvrtfinalu Lige prvaka igraju se uzvratne utakmice između Chelseaja i Porta te PSG-a i Bayerna, a obje domaće momčadi branit će prednost koju su stekle u gostima.


Englezi su u prvoj utakmici Chelseaja i Porta imali veći posjed, a Portugalci više konkretnijih šansi, koje na njihovu nesreću nisu uspjeli kapitalizirati. S druge strane Chelsea je imao samo tri udarca u okvir, a dva su završila u mreži te sada imaju ugodnu prednost (2:0). Samo jedan domaći pogodak u ovoj utakmici vjerojatno bi značio kraj za Portugalce, što znači da će Portu večeras trebati performans sličan onome protiv Juventusa u osmini finala ako želi nastaviti natjecanje.


– Znamo da nas čeka težak zadatak, ali spremni smo dati odgovor koji se od nas očekuje. U ovakvim utakmicama je teško igrati jer moramo ići jako naprijed, ali opet ostati kompaktni u obrani, odnosno konkretno moramo zabiti tri gola, a ne primiti niti jedan. Bili smo dobri u prvoj utakmici, ali očito ne dovoljno jer onda bismo i pobijedili. Nastavit ćemo graditi igru na tome i u ovoj utakmici – rekao je trener Porta Sergio Conceicao.




Chelsea je za vikend u engleskom prvenstvu pobijedio u gostima Crystal Palace s visokih 4:1 s Pulišićem u glavnoj ulozi, koji je protiv Porta ušao tek u drugom poluvremenu, no sada bi mogao krenuti od prve minute. U svakom slučaju Trener Thomas Tuchel uvjeren je u još jedan pozitivan rezultat.


– Protiv Porta nas čeka teška utakmica, zadavali su nam puno problema, ali ako želimo završiti sezonu s trofejom, moramo pobijediti. Najvažnije je da se fokusiramo na one stvari koje radimo dobro kao što je to bilo za vikend protiv Crystal Palacea. Kada smo tako samouvjereni, uvijek smo se pokazali kao težak protivnik – rekao je trener Chelseaja.


Na snježnoj Alianz Areni Bavarci su u prvom susretu dominirali u svakom pogledu, osim u onom rezultatskom. Bez Roberta Lewandowskog kao da nije imao tko pretvoriti šanse u pogotke i unatoč puno boljoj igri poraženi su 2:3. Nevjerojatan je podatak da je Bayern završio susret s čak 31 udarcem naspram samo šest PSG-a, a u uzvrat ulazi s pogotkom zaostatka.


– Znamo da moramo zabiti najmanje dva gola, što će biti težak zadatak, ali to su utakmice zbog kojih igramo nogomet. U Pariz idemo po pobjedu i naravno da ćemo biti presretni ako nam to uspije – izjavio je Hansi Flick, trener Bayerna.


Bez obzira na to što njegova momčad ima prednost i priliku da se osveti za prošlogodišnje finale, Mauricio Pochettino je svjestan da je ih je u prvom susretu pomazila sreća s obzirom na sve promašene prilike Bayerna.


– Mislim da je u ovoj utakmici sve moguće. Bayern je trenutačno najbolja momčad na svijetu i imam ogromno poštovanje prema njima, ali jednako tako vjerujem u kvalitetu svoje momčadi. Znamo da moramo ponovo pobijediti – komentirao je Pochettino.