LIGA PRVAKA

PSG ugošćuje Manchester City, a Pochettino poručuje: “Svejedno je gdje igramo, bitno da pružimo svoj maksimum”

Davor Petrović

Mauricio Pochettino/Foto: REUTERS

Mauricio Pochettino/Foto: REUTERS

Smatram da prva utakmica na domaćem terenu ne donosi nikakvu prednost. Jednostavno, znamo da nas očekuje moćan suparnik i zbog toga je svejedno gdje igramo. Naš cilj je da pružimo svoj maksimum i zaslužimo plasman u finale – objašnjava Mauricio Pochettino.



RIJEKA Potraga za drugim finalistom Lige prvaka započinje večeras, u glavnom gradu Francuske, gdje će snage odmjeriti Paris Saint-Germain i Manchester City.


– Smatram da prva utakmica na domaćem terenu ne donosi nikakvu prednost. Jednostavno, znamo da nas očekuje moćan suparnik i zbog toga je svejedno gdje igramo. Naš cilj je da pružimo svoj maksimum i zaslužimo plasman u finale – objašnjava Mauricio Pochettino.


Treneru Parižana prošle subote se vjerojatno digla kosa na glavi kada je Kylian Mbappe tražio zamjenu u 59. minuti utakmice s Metzom. Međutim, ubrzo se ispostavilo da je riječ o lakšoj ozljedi, što će reći da Pochettino zbog zdravstvenih razloga večeras ne može računati samo na Juana Bernata, dok bi opravljenici Keylor Navas, Marco Verratti, Marquinhos, Abdou Diallo i Rafinha trebali konkurirati za udarnu jedanaestorku.




– Ovo će biti utakmica dviju fantastičnih momčadi. Pep Guardiola je jedan od najboljih trenera na svijetu i ja iznimno cijenim sve što je postigao u nogometu. Naš cilj je pobjeda, ali znamo da to neće biti lako ostvariti. Manchester City ima odlične igrače, a iza njih je fenomenalna sezona. Bit će ih jako teško držati pod kontrolom svih devedeset minuta. Opet, vjerujem da će i njima biti isto tako – rezonira argentinski stručnjak na klupi Parižana.


S druge strane, Guardiola nema nikakvih problema s ozljedama igrača, a momčad mu je dobila dodatni poticaj nakon nedjeljne pobjede nad Tottenhamom u finalu Carabao kupa.


– Analizirali smo idućeg suparnika kako bismo pronašli odgovarajuću taktiku. Znamo da nas očekuje zahtjevnih devedeset minuta. PSG nisu samo Neymar i Mbappe, tamo ima još odličnih i karakternih igrača, kao što su Angel Di Maria, Julian Draxler, Leandro Paredes i Marco Verratti – tumači trener Građana.


Prema njegovim riječima, bit će to jedna od najtežih utakmica sezone.


– Razgovaramo o polufinalu Lige prvaka, a tu nitko nije stigao slučajno. PSG je napadački odličan i teško ga je kontrolirati, a obrambeno vrhunski organiziran. Osmislili smo taktiku za ovu utakmicu, ali ne želimo oduzimati slobodu našim igračima. Pokušat ćemo nametnuti svoju igru – zaključuje Guardiola.