NBA

Utah tricama uništila Lakerse i nanijela prvacima najteži poraz sezone, Bogdanović šuterski raspoložen

Luka Medak

Jordan Clarkson/Foto: REUTERS

Jordan Clarkson/Foto: REUTERS

Utah je pokazala da ne mari za probleme Lakersa na svojem putu ka najboljoj sezoni u povijesti i "riješila" ih je na temelju vrlo jednostavne matematičke logike: tri je više od dva. Utah je Lakersima ubacila čak 22 trice, dok su prvaci pogodili samo njih osam.



RIJEKA Nakon sjajnog otvaranja sezone, NBA prvaci Los Angeles Lakersi u blagom su padu. Utah Jazz im je nanio četvrti uzastopni poraz i Lakersi jedva čekaju All-star pauzu da dođu k sebi i da im se vrate važni igrači.


No, Utah je pokazala da ne mari za njihove probleme na svojem putu ka najboljoj sezoni u povijesti i Lakerse je riješila na temelju vrlo jednostavne matematičke logike: tri je više od dva. Kao momčad koja zabija najviše trica u ligi, Utah je Lakersima ubacila čak 22, dok su prvaci pogodili samo njih osam te im usput nanijela najteži poraz sezone.


Jazzeri su imali vrlo balansiran napad, ali najviše poena zabili su Rudy Gobert i Jordan Clarkson s klube, obojica 18. Donovan Mitchell za dva dodavanja je bio kratak od “triple-double” učinka (13-10-8), a naš Bojan Bogdanović u 26 minuta igre je ubilježio 15 poena, a svi su došli iza linije 7,25.




Oslabljene Lakerse je standardno predvodio LeBron James s 19 koševa, no bilo je vidljivo kako najboljem igarču današnjice hitno treba odmor i povratak ozlijeđenih Anthonyja Davisa i Dennisa Schrödera.


Od ostalih hrvatskih igrača još su u ovoj večeri igrali Dario Šarić i Luka Šamanić, a njihove momčadi su poražene u tijesnoj završnici. Šarić je imao šest koševa, četiri skoka, dvije asistencije i tri ukradene lopte za 15 minuta igre, dok je Šamanić u svojem prvom startu karijere ostvario samo četiri poena i skoka u 18 minuta igre.


Rezultati:


Indiana – Golden State 107:111
Atlanta – Boston 127:112
Cleveland – Houston 112:96
Miami – Toronto 116:108
New Orleans – Detroit 128:118
Chicago – Minnesota 133:126 (produžetak)
Oklahoma City – San Antonio 102:99
Phoenix – Charlotte 121:124
Utah – LA Lakers 114:89