ŠIROKA RUKA ČEFERINA

UEFA počela ozbiljnije ulagati u ženski nogomet, klubovi Lige prvakinja dobit će četiri puta više novca nego inače

Hina

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

"Današnja najava predstavlja golem korak naprijed za nogomet. Novi model financijske raspodjele natjecanja ojačat će cjelokupnu profesionalnu žensku igru ​​širom Europe", rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.NYON Europska nogometna federacija (UEFA) podijeliti će klubovima nove Lige prvakinja 24 milijuna eura što je četiri puta više od iznosa koji trenutačno odlazi u ženske klubove diljem Europe.


Ovo značajno povećanje rezultat je UEFA-inog redizajna Lige prvakinja, što uključuje centralizaciju sponzorstva i medijskih prava od grupne faze nadalje.


Od iduće sezone u Ligi prvakinja će prvi put u natjecanju po skupinama nastupati 16 klubova. UEFA je priopćila i kako će svaki od klubova u grupnoj fazi zaraditi najmanje 400.000 eura.
“Video Assistant Referee” (VAR), koji je korišten samo u finalu ženskog natjecanja, od sljedeće će se sezone koristiti od četvrtfinala, dodali su iz Nyona.


“Današnja najava predstavlja golem korak naprijed za nogomet. Novi model financijske raspodjele natjecanja ojačat će cjelokupnu profesionalnu žensku igru ​​širom Europe”, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.


“To je također savršen primjer kako je europski sportski model presudan za dugoročni razvoj nogometa. Razvoj ženskog nogometa ne bi trebao biti vođen kratkoročnim dobicima, već dugoročnim vizija,” dodao je gospodin Čeferin.