EUROPSKA LIGA

UEFA otvorila prodaju ulaznica za finale Europske lige u Gdanjsku, na stadionu će biti 9.500 gledatelja

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

UEFA je odobrila 2.000 ulaznica svakoj momčadi i stavlja još 2.000 ulaznica u prodaju na svojim službenim stranicama do petka u podne po cijeni od 40 do 130 eura. Preostale ulaznice namijenjene su za "lokalni organizacijski odbor, UEFA-u, nacionalne saveze, komercijalne partnere i distributere".



NYON Do 9.500 gledatelja moći će uživo s tribina pratiti 26. svibnja finale Europa lige u Gdansku, objavila je UEFA u ponedjeljak otvorivši prodaju ulaznica nakon što su poljske vlasti odobrile 25 posto popunjenosti stadiona.


“Gledatelji koji dođu iz inozemstva trebat će poštivati ograničenja i zahtjeve koji su na  snazi na poljskom teritoriju u vrijeme igranja finala jer za njih neće postojati iznimke”, upozorila je UEFA.


UEFA je 31. ožujka objavila da ukida zabranu nazočnosti publike na stadionima za gledatelje iz inozemstva, počevši od “finala klupskih natjecanja”, kako bi završnice Europa lige i Lige prvaka (29. svibnja u Istanbulu) mogli pratiti navijači.




No u praksi će “ulazak na stadione biti dopušten samo u skladu s lokalnim zakonima koji bi trebali biti precizirani ovaj tjedan i mogli bi iziskivati dokaz o cijepljenju ili negativan rezultat testa na COVID-19″, dodaje UEFA-a


UEFA je odobrila 2.000 ulaznica svakoj momčadi i stavlja još 2.000 ulaznica u prodaju na svojim službenim stranicama do petka u podne po cijeni od 40 do 130 eura. Preostale ulaznice namijenjene su za “lokalni organizacijski odbor, UEFA-u, nacionalne saveze, komercijalne partnere i distributere”.


UEFA je također objavila da će za prodaju ulaznica biti organiziran ždrijeb, napominjući da će novac za ulaznice biti vraćen ako broj gledatelja bude smanjen.


Sudionici finala u Gdansku će biti poznati nakon ovog četvrtka kada se igraju uzvratne utakmice polufinala. U prvim utakmicama  Manchester United je stekao solidnu prednost pobijedivši Romu 6:2, dok je Villarreal svladao Arsenal 2:1.