Službeno

UEFA ODLUČILA Završnice Lige prvaka i Europske lige odigrat će se “final eight” turnirom, potvrđeni i domaćini EURO-a

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Kao što se pretpostavljalo, Liga prvaka završit će se po "final eight" sustavu u Lisabonu od 12. do 23. kolovoza. Preostala četiri uzvratna susreta osmine finala održat će se 7. i 8. kolovoza, ali još nije odlučeno hoće li se i oni odigrati u Lisabonu ili na stadionima domaćina



NYON Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin na videokonferenciji je objavio kako je na sastanku Izvršnog odbora odlučeno kako će se završiti skoro sva europska klupska natjecanja koja su prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Također, donesena je odluka oko nastavka Lige prvaka i Europske lige.


Kao što se pretpostavljalo, Liga prvaka završit će se po “final eight” sustavu u Lisabonu od 12. do 23. kolovoza. Preostala četiri uzvratna susreta osmine finala održat će se 7. i 8. kolovoza (Man. City – Real, Bayern – Chelsea, Juventus – Lyon i Barcelona – Napoli), ali još nije odlučeno hoće li se i oni odigrati u Lisabonu ili na stadionima domaćina. Finale je na rasporedu 23. kolovoza na stadionu Estadio da Luz u Lisabonu.


Ista je situacija i s Europskom ligom – preostale utakmice osmine finala odigrat će se 5. i 6. kolovoza, dok će se “final eight” igrati od 10. do 21. kolovoza. U ovome slučaju domaćin će biti Njemačka, odnosno njezini gradovi Köln, Düsseldorf, Gelsenkirchen i Duisburg.




Kada je riječ o domaćinima EURO-a koji je prebačen na ljeto 2021. godine, oni ostaju isti – Rim, Baku, Kopenhagen, Munchen, London, Dublin, Amsterdam, Bukurešt, Saint-Petersburg, Bilbao, Budimpešta i Glasgow.