EURO 2021

UEFA od gradova domaćina EP-a zatražila planove za povratak navijača, čeka se odluka Bilbaa, Dublina i Münchena

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

"Izvršnom odboru predstavljeno je nekoliko mogućnosti za utakmice koje bi se trebale održati u ta tri grada", rekla je UEFA u priopćenju.NYON Konačna odluka o statusu Münchena, Dublina i Bilbaa kao gradova domaćina skorašnjeg Europskog nogometnog prvenstva bit će poznata do petka, 23. travnja objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).


UEFA je od svakog od 12 gradova domaćina EP-a zatražila planove za povratak navijača na stadione do početka travnja. Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Rim, Glasgow, London i Sankt Peterburg su potvrdili kako će dozvoliti povratak dijela navijača na tribine, dok Bilbao, Dublin i München još nisu.


“Izvršnom odboru predstavljeno je nekoliko mogućnosti za utakmice koje bi se trebale održati u ta tri grada”, rekla je UEFA u priopćenju.
Izvršni odbor zadužio je Uefinu administraciju da izradi konkretne prijedloge konačne odluke koja će se donijeti putem videokonferencije ovoga petka, 23. travnja.


Podsjetimo, London, gdje će Hrvatska otvoriti EP 13. lipnja protiv Engleske, je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osminu finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom lipnja.


Glasgow, gdje će “Vatreni” igrati preostale dvije utakmice protiv Škotske i Češke, potvrdio je kapacitet stadiona između 25 i 33 posto, a isti su kapacitet najavili i Amsterdam, Bukurešt, Rim i Kopenhagen.


Sankt Peterburg je potvrdio kapacitet od 50 posto, s mogućnošću povećanja kapaciteta do kraja travnja, a Budimpešta namjerava ugostiti gledatelje s punim kapacitetom, uz pridržavanje strogih uvjeta za ulazak na stadion.


Baku je također, potvrdio kapacitet od 50 posto.