Simon je "out"

Udarac za hrvatsku reprezentaciju: Krunoslav Simon zbog ozljede otpao za kvalifikacije za Olimpijske igre

Portal Novilist.hr

Krunoslav Simon/Foto: REUTERS

Krunoslav Simon/Foto: REUTERS

Prvotno se težina ozljede nije znala jer se na magnetskoj rezonanci zbog hematoma nije moglo procijeniti postoji li ruptura, a kada je hematom splasnuo, liječnici u Istanbulu su hrvatskom košarkašu priopćili teške vijesti. ZAGREB Krunoslav Simon ipak neće moći pomoći reprezentaciji na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, što započeti 29. lipnja u Splitu. Zbog ozljede mišića, koju je zadobio u finalu Eurolige, Simon neće moći trenirati sljedećih četiri do šest tjedana, prenose Sportske novosti.


Prvotno se težina ozljede nije znala jer se na magnetskoj rezonanci zbog hematoma nije moglo procijeniti postoji li ruptura, a kada je hematom splasnuo, liječnici u Istanbulu su hrvatskom košarkašu priopćili teške vijesti.


– Neopisivo mi je žao jer sam želio igrati u Splitu i pomoći da se plasiramo u Tokio. Još za vrijeme utakmice protiv Barcelone osjetio sam da to s mišićem nije dobro, ali sam se stvarno nadao do zadnjeg trenutka da stvar nije toliko loša. Međutim, kad sam shvatio da niti nakon pet dana stvar s mišićem ne ide na nabolje, shvatio sam da sam u problemu – prenose Sportske novosti riječi Krunoslava Simona.
O svemu se oglasio i izbornik Veljko Mršić.


– A što ću reći, to je veliki hendikep, no idemo dalje prema onoj koga nema bez njega se mora. Ovo je prilika i za neke druge da se dokažu i pokažu – rekao je Mršić, koji će reprezentaciju okupiti u utorak.