Nastavak sezone

U Maksimiru vjeruju da spremni dočekuju derbi s Rijekom, Luka Ivanušec bit će ključni igrač Modrih

Davor Petrović

Željko Kopić/Foto PIXSELL

Željko Kopić/Foto PIXSELL

Sudeći po pripremnim utakmicama, ključni čovjek Dinama je Luka Ivanušec, koji je vraćen u srce vezne linije. Njegove izvedbe su standardno dobre, s time da je iznimno opasan kada nadire iz drugog planaZAGREB Skraćeno pripremno razdoblje za drugi dio sezone Dinamu je donijelo promjenu formacije i četiri pobjede nad suparnicima iz susjedstva. Modri su savladali ljubljansku Olimpiju (2:9), Koper (4:2) i Domžale (3:0) u Rovinju, a generalna proba na stadionu Maksimir prošle im je nedjelje donijela dvoboj sa Strurmom iz Graza, kroz ranije dogovorenih dva sat igre (4:3).


Nakon svega toga, u Maksimirskoj 128 vjeruju da spremni dočekuju nastavak sezone i nedjeljni derbi s Rijekom u Zagrebu. Pripreme su, naime, pokazale da je pod stručnim vodstvom Željka Kopića modri napad postao opasniji i učinkovitiji, a taj segment igre prošle je jeseni znao ozbiljno kašljucati. Formacija s trojicom stopera u zadnjoj liniji i dvije špice pokazala se kao pun pogodak. Barem na ovim pripremama.


Nije na odmet podsjetiti da je Kopić na isti način postavljao momčad u završnim utakmicama prvog dijela sezone, nakon što je preuzeo mjesto na klupi od Damira Krznara. Sada je imao nešto više vremena za upoznavanje igrača sa svojom vizijom igre.
Već na prvu se može primijetiti da je Kopić stavio naglasak na brzu tranziciju i premještanja težišta igre pred gol suparnika. Modri sada dolaze u završnicu s puno više igrača nego inače, a to ih čini opasnijima. Povrh toga, takav raspored snaga olakšava im brzo posezanje za visokim pressingom po izgubljenoj lopti.


Sudeći po pripremnim utakmicama, ključni čovjek Dinama je Luka Ivanušec, koji je vraćen u srce vezne linije. Njegove izvedbe su standardno dobre, s time da je iznimno opasan kada nadire iz drugog plana. Svemu tome treba dodati i odličnu igru »jedan na jedan«, odnosno lakoću kojom Ivanušec u većini slučajeva stvara višak.


– Sigurno je da pripremne utakmice mogu pokazati neke stvari, ali one su nešto sasvim drugo u odnosu na natjecanje. Utakmica sa Sturmom nam je dobro došla, ali naš cilj je derbi s Rijekom i sve ono što zatim dolazi. Što se formacije tiče, bitniji su mi principi i načela igre i način na koji funkcionira momčad – zaključuje Kopić.