HRVATSKA U21 REPREZENTACIJA

U-21 izbornik Igor Bišćan uoči četvrtfinala EP-a: “Imamo veliku priliku i nećemo je tek tako propustiti”

Davor Petrović

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Znamo da je plasman u četvrtfinale velik uspjeh, ali time nismo zadovoljni - kaže Bišćan. Hrvatska 31. svibnja igra u Mariboru protiv Španjolske



ZAGREB Uoči početka nokaut faze natjecanja na U-21 Europskom prvenstvu Igor Bišćan se susreo s istim problemima koje je imao prije dva mjeseca, kada se igralo po skupinama. Naime, izborniku hrvatske mlade reprezentacije ozljede su još jednom iskrojile sastav. Preciznije, s popisa su otpali Dario Vizinger, Luka Sučić i Mihael Žaper, umjesto kojih su pod zastavu pozvani Neven Đurasek, Sandro Kulenović i Matej Vuk.


– Bilo je lijepo doživjeti zadnju utakmicu s Englezima i prolazak skupine, a sada se borimo dalje. U četvrtfinalu nas čekaju Španjolci, koji su već desetke godina u finalima natjecanja mlađih dobnih kategorija. Proučili smo ih i znamo s kim imamo posla, a, isto tako, vjerujemo u sebe. Imamo veliku priliku i nećemo je tek tako propustiti – istaknuo je Bišćan, koji je svoje štićenike odveo na četverodnevne pripreme u Sveti Martin na Muri.


U njegovom kadru su Joško Gvardiol, Domagoj Bradarić i Luka Ivanušec, koji se također nalaze na popisu A reprezentacije za EURO. Četvrtfinale sa Španjolcima na rasporedu je 31. svibnja u Mariboru, a zatim bi se njih trojica trebali staviti na raspolaganje Zlatku Daliću.




– Nismo još ništa definitivno dogovorili o tome. Sve ovisi o stanju igrača i potrebama A reprezentacije. Usuglasili smo se da će svi ostati s nama ako prođemo Španjolce. Međutim, jasno je da su Gvardiol, Ivanušec i Bradarić bitni za A reprezentaciju. U suprotnom, ne bi bili na tom popisu – dodao je izbornik U-21 vrste.


U svakom slučaju, Bišćan je optimist.


– Vjerujemo u sebe i imamo pozitivan mentalitet koji se izgradio i prije prve faze Europskog prvenstva. Ova momčad je spremna ostaviti sve što ima na terenu. Znamo da je plasman u četvrtfinale velik uspjeh, ali time nismo zadovoljni – zaključio je Bišćan.


U preostalim četvrtfinalnim susretima sastaju se Nizozemska – Francuska, Danska – Njemačka i Portugal – Italija.


Moro: Španjolci su jedni od favorita, ali idemo na pobjedu

Kapetan mlade nogometne reprezentacije Nikola Moro uoči četvrtfinalnog dvoboja na EP-u ističe da su Španjolci jedni od favorita, ali Hrvatska ide na pobjedu.
– Sretan sam da se opet okupljamo, a iako je kraj sezone, svi smo maksimalno koncentrirani i željni dobrog rezultata. Imamo nekoliko dana za pripremu i analizu Španjolske, oni su jedni od favorita i vrhunska momčad, no mi idemo na pobjedu. Neopisiv je osjećaj bio postići onakav pogodak minutu prije kraja zadnjeg kola, to je bio veliki uspjeh za nas i za Hrvatsku, bili smo ponosni i sretni – izjavio je Nikola Moro, veznjak moskovskog Dinama.
Hrvatska U-21 reprezentacija 31. svibnja u Mariboru igra četvrtfinalni dvoboj EP-a protiv Španjolske.
I stoper Hajduka Mario Vušković pun je samopouzdanja.
– Znamo da su Španjolci možda i favoriti cijelog natjecanja. Ipak, vidjeli smo da možemo i nadamo se plasmanu u polufinale. Biuk će pokazati na terenu da se nikoga ne boji i vjerujem da će se na prvim treninzima dokazati izborniku.