NAPUSTIO NAS JE GERD MÜLLER

Tužna vijest iz Njemačke: preminula jedna od najvećih legendi Bayerna i njemačkog nogometa općenito

Portal Novi list

Gerd Müller/Foto: Reuters

Gerd Müller/Foto: Reuters

"Danas cijeli svijet Bayerna miruje. Najuspješniji njemački klub i njegova baza navijača žale za Gerdom Müllerom, koji je preminuo u rano jutro u nedjelju. Imao je 75 godina", napisao je Bayern na svojem službenom Twitter profilu.



RIJEKA Legenda Bayern Münchena i njemačkog nogometa Gerd Müller preminuo je danas u 75. godini, priopćio je Bayern.


“Danas cijeli svijet Bayerna miruje. Najuspješniji njemački klub i njegova baza navijača žale za Gerdom Müllerom, koji je preminuo u rano jutro u nedjelju. Imao je 75 godina”, napisao je Bayern na svojem službenom Twitter profilu.



Podsjetimo, Müller je na SP-u 1970., kad je Zapadna Njemačka bila treća, bio najbolji strijelac turnira s 10 golova, a iste je godine osvojio i Zlatnu loptu. S reprezentacijom je dvije godine kasnije osvojio naslov prvaka Europe, a u finalu je zabio dva gola. Na Mundijalu 1974. bio je prvak svijeta, a u finalu protiv Cruyffove Nizozemske zabio je pobjednički gol za 2:1. S Bayernom je tri puta uzastopce bio prvak Europe.


Der Bomber, kako su ga zvali, zabio je 365 golova iz 427 bundesligaških utakmica, a 62 gola iz 68 utakmica za tadašnju Zapadnu Njemačku.