NASLOV BEZ BORBE

Tužan završetak košarkaškog prvenstva u BiH: na Final Four došao samo Široki, osvojio naslov bez kapi znoja

Hina

KK Široki/Foto: vrisak.info

KK Široki/Foto: vrisak.info

Za Široki je ovo 11. titula prvaka BiH u povijesti, a posljednju su osvojili 2019. godine kada su u finalu bili bolji od Sparsa.SARAJEVO Na bosanskohercegovački košarkaški Final Four turnir u Širokom Brijegu nije došla ni jedna druga momčad osim domaćina kojem je nakon toga dodijeljena titula prvaka BiH.


O prvaku BiH su trebali u međusobnom razigravanju odlučiti Igokea iz Laktaša, Borac iz Banja Luke, Spars iz Sarajeva i Široki Brijeg. U dvoranu na Pecari su u zakazanome terminu došli samo domaći košarkaši koji su tako bez borbe postali prvaci BiH.


Za Široki je ovo 11. titula prvaka BiH u povijesti, a posljednju su osvojili 2019. godine kada su u finalu bili bolji od Sparsa.
Organizator ovogodišnjeg završnog turnira je trebala biti Igokea, međutim, taj je klub u zadnji trenutak otkazao domaćinstvo najboljim bosanskohercegovačkim klubovima pa su organizaciju prihvatili Širokobriježani.


Još prije nekoliko dana se moglo naslutiti da će doći do skandala jer je pet klubova, od  ukupno šest sudionika Lige za prvaka poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da ne žele igrati završni turnir, odnosno da prihvaćaju postojeće stanje na ljestvici i da se prvoplasiranoj ekipi iz Lige za prvaka – Igokei – dodijeli titula prvaka.


Ubrzo nakon toga Igokea je otkazala organizaciju Final Foura pa je Košarkaški savez BiH dodijelio tu ulogu Širokom koji je ujedno i jedini tim koji je želio igrati završni turnir.


Nakon ovog događaja očekuje se žestoka reakcija čelnika Košarkaškog saveza BiH i kažnjavanje klubova koji nisu došli u Široki Brijeg, međutim,  zbog  kompliciranih odnosa i snage klubova iz RS to se vjerojatno neće dogoditi.