IZJAVA NOVOG TRENERA CHELSEAJA

Tuchel: “Nije me strah što sam četvrti trener u pet godina, spreman sam napasti svaki trofej za koji se borimo”

Portal Novi list

Thomas Tuchel, Foto: REUTERS

Thomas Tuchel, Foto: REUTERS

"Kada potpisuješ za Chelsea, potpisuješ gladan za titulama. Uprava kluba bila je vrlo jasna - u Chelseaju su bitni rezultati", rekao je Tuchel.

RIJEKA Novi trener Chelseaja Thomas Tuchel nada se da će klub i njegovi navijači ostati ujedinjeni nakon otkaza Franka Lamparda. Iako je i on krenuo samo s remijem protiv Wolverhamptona (0:0), na pitanje je li osjetio ljutnju navijača Tuchel je rekao:


“Nadam se da ne jer ne bi bilo pošteno prema ekipi. Znam da je veliko razočaranje kod navijača što je Frank dobio otkaz i to apsolutno poštujem. I ja sam bio velik obožavatelj Franka kao igrača. No, odluka kluba ja pala i meni ja sam dobio priliku, ali nisam ja kriv što se to dogodilo.”


Novi trener Chelseaja potvrdio je kako je dobio poruku od Lamparda u kojoj mu legenda Chelseaja želi sve najbolje i sreću u vođenju kluba. Zadatak Tuchela sada će biti popraviti poziciju kluba, koji se trenutačno nalazi tek na 8. mjestu Premier lige nakon što je za pojačanja potrošeno gotovo 220 milijuna funti u ljetnom prijelaznom roku.


“Kada potpisuješ za Chelsea, potpisuješ gladan za titulama. Nije me strah što sam četvrti trener u zadnjih pet godina. Uprava kluba bila je vrlo jasna – u Chelseaju su bitni rezultati. Uvijek pokušavamo izvući najbolje iz igrača, razviti ih, poboljšati i povećati njihovu vrijednost, kao i njihove performanse. Vrlo sam realističan kada kažem da sam dio kluba u čijem je DNK-u pobjeđivanje. Spreman sam napasti svaki trofej za koji se borimo, a to su ove godine Liga prvaka i FA kup, dok za Premier ligu moramo biti realni i svoju priliku za naslov tražiti sljedeće sezone”, zaključio je Tuchel.