Nogomet

Trener Tottenhama potvrdio kako će klub tužiti UEFA-u zbog odluke kojom su ispali iz Europe

P. N.

Antonio Conte/Foto Reuters

Antonio Conte/Foto Reuters

UEFA je uz ovu odluku objavila kako je dvoboj registriran na takav način jer je "Tottenham odbio odigrati utakmicu", iako su u tom trenutku Spursi imali devet igrača pozitivnih na COVID-19



LONDON Trener Tottenhama Antonio Conte potvrdio je da će Tottenham tužiti UEFA-u zbog registriranja susreta 6. kola skupine G Konferencijske lige 3:0 u korist Rennesa jer nema rezervnih termina za odgođeni susret, a sve se utakmice grupne faze moraju odigrati do 31. prosinca.


UEFA je uz ovu odluku objavila kako je dvoboj registriran na takav način jer je “Tottenham odbio odigrati utakmicu”, iako su u tom trenutku Spursi imali devet igrača pozitivnih na COVID-19. Tottenham je timeostao treći na ljestvici i njegova je europska priča za ovu sezonu završila.


– Iskreno, ne mogu vjerovati da je UEFA donijela takvu odluku. To je potpuno nepošteno. No, nije još gotovo jer postoji drugi korak, a to je sud. Siguran sam da ćemo poduzeti taj korak i da ćemo dobiti spor, jer zaslužujemo priliku igrati u ovom natjecanju. Ne znam zašto su donijeli takvu odluku, možda je riječ o nekim privatnim interesima – rekao je Conte.




Tottenham je nudio termin ovog ponedjeljka, 24 sata nakon utakmice s Liverpoolom (2:2), i to čak na Rennesovom terenu, iako se susret originalno trebao igrati u Londonu. Međutim, klubovi se nisu uspjeli dogovoriti.