Nešto je nedostajalo...

Trener Rijeke kritičan usprkos pobjedi i prolasku u treće pretkolo: “Puno krivih dodavanja i šansi, trebalo je bolje”

P. N.

Goran Tomić/Foto M. GRACIN

Goran Tomić/Foto M. GRACIN

Imali smo jako puno krivih dodavanja i šansi i trebalo je bolje završiti neke akcije. Generalno, obrana je opet odigrala na visokoj razini, mogu biti zadovoljan, ali možemo i moramo više - priznao je Tomić



RIJEKA Goran Tomić može biti zadovoljan formom svoje ekipe, Riječani i četvrtu utakmicu zaredom nisu primili pogodak te su izborili treće pretkolo Konferencijske lige gdje ih čeka Hibernian. Ipak, trener Rijeke priznao je kako je nedostajao jedan segment više.


– Odigrali smo jednu solidnu utakmicu koja je bila sasvim dovoljna za prolazak. Po meni nedostajao nam je jači golgeterski instinkt, da pokušamo zabiti još koji gol… Imali smo jako puno krivih dodavanja i šansi i trebalo je bolje završiti neke akcije. Generalno, obrana je opet odigrala na visokoj razini, mogu biti zadovoljan, ali možemo i moramo više.


Bolja igra nego na Malti? Točno, ali ja uvijek od svojih igrača tražim više i više. Kad zabijemo jedan gol da idemo dalje, da se ne zadovoljamo s rezultatom koji nam garantira prolazak, nego da nastavimo u istom ritmu. Mogu razumjeti igrače jer bila je jako velika sparina i igramo svaka tri dana. Nesvjesno su malo i uštedjeli energiju u nekim trenucima – rekao je Goran Tomić.




Trener Gzire United Darren Abdilla priznao je da je pokušao nešto bolje napraviti s rotacijama…


– Znali smo da će biti teško, u drugom poluvremenu posebno je do izražaja došla snaga Rijeke. Pokušali smo s rotacijama, uveli i drugog napadača., ali jednostavno nije išlo protiv ovakvog protivnika. Može li Rijeka proći Hibernian? Nisam gledao Škote, bit će to teška utakmica, ali Riječani imaju kvalitetu da prođu, tehnički su potkovana, čvrsta i disciplinirana momčad.