Damir Milinović zadovoljan svojom momčadi

Trener Orijenta nakon vrijedne pobjede u Čakovcu: “Najbolje poluvrijeme otkad sam na Krimeji, baš po mojem guštu”

Ivan Volarić

Damir Milinović/Foto V. KARUZA

Damir Milinović/Foto V. KARUZA

Hodža, Putnik, Črnko i Kokorović držali su loptu u sredini, zadnja je linija ostavila našeg suparnika do odmora bez šansi. Djelovali smo kao prava momčad - kaže Milinović



RIJEKA Pobjeda u Čakovcu za trenera Orijenta 1919 Damira Milinovića imala je posebno značenje. Ne samo zbog toga što se promjena sustava iz 4-2-3-1 u 4-4-2, koju je najavio i napravio uoči gostovanja kod Međimurja, donijela rezultat već i zbog toga što je baš na čakovečkom stadionu prije 19 godina kao igrač Zagreba osvojio naslov prvaka. »Pjesnike« je tada vodio Zlatko Kranjčar, čiji se posljednji ispraćaj odvijao otprilike kada i utakmica Međimurja i Orijenta 1919.


– Nažalost, nisam mogao biti na posljednjem oproštaju od Cice, iako se okupila cijela generacija one šampionske momčadi Zagreba. Međutim, poklopilo se da sam bio na stadionu na kojem smo zajedno proslavili osvajanje naslova. Stigla su me sjećanja, uspomene i tuga. Barem sam na neki način simbolično odao počast bivšem treneru – govorio je Milinović, čija je momčad odigrala jako dobro prvo poluvrijeme te na krilima iskusnog Vedrana Gerca stigla do nedostižna tri pogotka prednosti.


Iskustvo


Svaka čast mladosti, ali kada je »stani-pani« nerijetko do izražaja dolazi – iskustvo.




– Gerc je odigrao odličnu utakmicu, zabio je gol i namjestio drugi pogodak. Treći pogodak Fućak je namjestio Črnku. No, to ne umanjuje Gerčev doprinos pobjedi iza koje je stajala cijela ekipa. Moram pohvaliti sve igrače, od Berkovića do napadača, djelovali smo kao prava momčad. Promijenio sam sustav, igrali smo s dvije špice. Nagovijestio sam da ćemo ići na pobjedu ne razmišljajući ni o čemu drugome. U prvom poluvremenu bili smo jako efikasni, a pored toga Fućak je imao dva zicera. Stvorili smo još neke polušanse. Odigrali smo možda najboljih 45 minuta otkad sam u Orijentu 1919. Baš po mojem guštu. Hodža, Putnik, Črnko i Kokorović držali su loptu u sredini, zadnja je linija ostavila našeg suparnika do odmora bez šansi. Djelovali smo kao prava ekipa. Znali smo da će u nastavku krenuti na sve ili ništa. Stisnuli su nas uz pomoć vjetra, zabili gol, pogodili vratnicu… Međutim, i mi smo u nastavku imali četiri, pet velikih šansi uz pomoć kojih smo utakmicu mogli ranije privesti kraju. Ovako je bilo zanimljivo do same završnice. Nadam se da ćemo ovako i nastaviti.


Više i bolje


Pobjedom nad Interom ovoga vikenda drugoligaška ljestvica, gledana iz kuta Krimejčana, mogla bi poprimiti jako izazovan izgled.


– Rekao sam dečkima na sastanku nakon utakmice: Nitko ne stavlja nikakav imperativ pred vas, vi kao sportaši morate željeti bolje i više. Nitko od nas nije bio prezadovoljan onime što je bilo dosad i pozicijom na ljestvici. No, naglasio sam da se sve može brzo popraviti ako budemo pravi. Upravo to smo pokazali u Čakovcu – rekao je Milinović.