Goran Tomić

Trener Lokomotive uoči povijesne utakmice u Ligi prvaka: “Ekipa će ostaviti zadnji atom snage kako bi prošli dalje”

Hina

Goran Tomić, trener Lokomotive/Foto PIXSELL

Goran Tomić, trener Lokomotive/Foto PIXSELL

Stanje u ekipi i ozračje je odlično nakon zadnje utakmice u kojoj smo pobijedili Rijeku. Svjesni smo kvalitete Rapida, ali u toj jednoj utakmici na našem terenu, dok postoje i te male šanse, sigurno da ćemo napraviti sve da ostvarimo pobjedu - kaže Tomić



ZAGREB Pred nogometašima Lokomotive je jedna od najveća utakmica u klupskoj povijesti, dvoboj 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojem će u srijedu (19 sati) na zagrebačkom stadionu u Kranjčevićevoj ugostiti bečki Rapid, kojeg je Lokomotivin trener Goran Tomić istaknuo kao favorita, ali i izrazio spremnost njegove momčadi da “napravi čudo”.


“Nažalost, zbog svih znanih razloga koji su se izdogađali u ovom kratkom vremenu, nakon što smo ostali bez nekoliko igrača koji su napravili velike izlazne transfere, uz situaciju s koronavirusom, možemo konstatirati da nismo favoriti. Međutim, ova ekipa će dati sve i ostaviti zadnji atom snage kako bi uspjeli proći ovu utakmicu.


Stanje u ekipi i ozračje je odlično nakon zadnje utakmice u kojoj smo pobijedili Rijeku. Svjesni smo kvalitete Rapida, ali u toj jednoj utakmici na našem terenu, dok postoje i te male šanse, sigurno da ćemo napraviti sve da ostvarimo pobjedu”, rekao je u utorak strateg Lokomotive na konferenciji za medije.




Unatoč objektivnim poteškoćama, Tomić i njegovi izabranici se neće unaprijed predati.


“Ta utakmica znači igranje Europske lige i oni će sigurno napraviti sve da prođu. Isto tako, imamo mi svoju računicu i znamo što nam to donosi. Objektivno stanje je da su oni favoriti. To je ekipa koja ima puno veći budžet od našeg i nisu imali nikakvih problema što se tiče ovog prijelaznog roka, za razliku od nas. Mi smo u stanju koje je bitno drugačije nego prije tri tjedna. Zbog tih objektivnih okolnosti je Rapid favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Puno puta se dogodi neko nogometno čudo i mi smo spremni to čudo i ostvariti.”


Dobro ozračje u Lokomotivinoj svlačionici oslikao je i kapetan momčadi Denis Kolinger.


“Ovo je velika utakmica za klub i za sve nas, možda i najveća u našim karijerama. Sigurno da smo spremni, ali prije svega mislim da je ovo nagrada za cijelu prošlu sezonu u kojoj smo napravili jedan stvarno nevjerojatan rezultat. Falit će nam sigurno neki igrači, zbog ovih ili onih razloga, ali igra se jedna utakmica na našem terenu, svjesni smo svi da je Rapid favorit, ali vjerujemo da u jednoj utakmici možemo napraviti dobre stvari.”


Tomić je sa suradnicima dobro ‘snimio’ suparnika.


“Igraju u različitim sustavima, i s trojicom i sa četvoricom igrača u zadnjoj liniji. Sve su to mladi, hitri, brzi igrači, selektirani da konkuriraju Red Bullu. Prošle godine su ostvarili fantastičan rezultat u austrijskoj ligi, osvojili su drugo mjesto, prestigli LASK-a. Imaju ubojiti napadački potencijal, četvoricu igrača koji rade razliku. Trebat ćemo odigrati utakmicu života da bi ih pobijedili”, rekao je Tomić i zaključio:


“Fokusirani smo da pokažemo energiju kao protiv Rijeke, ostavimo srce na terenu i da nas onda nagradi sportska sreća.”


Dvoboj Lokomotive i Rapida bit će odigran bez nazočnosti gledatelja uz poštovanje svih epidemioloških mjera.