Rijeka bez elitnog ranga

Trener Kvarnera 2010 nakon još jedne sezone u drugom rangu: “U ozbiljniju priču ne možemo ulaziti s ovakvim financijama”

Katarina Blažević

PRILIKA MLADIMA U ZAVRŠNICI SEZONE - Goran Šućurović s igračima/Foto S. DRECHSLER

PRILIKA MLADIMA U ZAVRŠNICI SEZONE - Goran Šućurović s igračima/Foto S. DRECHSLER

Moja želja i ambicija je borba za ulazak u Premijer ligu. Trebali bismo na ovu ekipu dodati dva ili tri prava pojačanja i krenuti dalje - kaže Šućurović, svjestan budžetskih ograničenja



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 dobili su nekoliko tjedana odmora od treninga nakon završene druge prvoligaške sezone. Riječani su unatoč lošem skoru u Ligi za ostanak (3-10) ostvarili ono što su i planirali u drugom dijelu sezone, a to je priliku dati mladim igračima. Uz 17-godišnjeg Viga Barta, koji je minutažu prikupljao i u prvom dijelu sezone, priliku su dobili i juniori Matija Volčanšek te Gabriel Pepelar.


– Nama nikakav cilj nije bio rezultat u Ligi za ostanak, već prilagodba mladih igrača na seniorsku košarku i kako bismo vidjeli što i koliko oni mogu. Neke stvari su nam sada puno jasnije, imamo jasnu sliku za iduću sezonu. Bart je tu stvarno imao odličnu minutažu i dobar učinak, isprofilirao se kao jedan igrač za kojeg se u narednoj sezoni može ozbiljno računati, može imati ulogu jednog od nositelja.


Krulčić se kroz ovu Ligu za ostanak probudio i nametnuo, kao i Volčanšek, te zadnju utakmicu Pepelar. To su sve mladi igrači, kojima je drugi dio sezone poslužio da vide kako je igrati na višoj razini, kako su to jači dueli i jača tijela od juniorske konkurencije. I njima je to sigurno veliki dobitak i dobro iskustvo – govori trener Kvarnera 2010 Goran Šućurović.


Oproštaj




Riječka će momčad, što se sljedeće sezone tiče, sigurno ostati bez Nikole Jadrijeva, kao i Jasmina Perkovića, koji se oprostio od karijere na zadnjoj utakmici.


– Sada smo tri tjedna na odmoru i zasad jedino što znamo je da ostajemo bez Jadrijeva i Perkovića. Tijekom ljeta će se znati više, svi igrači su imali ugovor na jednu sezonu, osim mlađih Barta, Volčanšeka i Pepelara. Treba sjesti i porazgovarati s igračima, vidjeti kakve su njihove ambicije.


Iako su ostali bez Lige za prvaka za samo jednu pobjedu, Kvarnerovci bi teško ove sezone mogli ciljati na borbu za Premijer ligu. Klub još uvijek financijski nije posložen da bi napravio takav korak, a još jedna borba za ostanak u drugom rangu sljedeće bi godine bila velika šteta kako za klub, tako i za riječku košarku općenito.


Ambicije


– Momčadi koje su ušle u Ligu za prvaka su se još i dodatno pojačale, što mi sigurno ove sezone ne bismo mogli pratiti. Da smo pobijedili Dubrovnik u zadnjem kolu prvog dijela, oni ne bi ušli u Ligu za prvaka, a na kraju su ostali na korak od finala i borbe za Premijer ligu. Malo nam nedostaje za taj vrh, ali i puno.


Organizacijski i financijski se moramo puno bolje posložiti da bismo govorili o elitnom rangu. U ovome trenutku smo daleko od toga. Naš budžet je dvostruko manji od klubova poput Dinama, Bosca, Dubrovnika… U ozbiljniju priču ne možemo ulaziti s ovakvim financijama. Moj ostanak na klupi Kvarnera? Ništa još nismo definirali, moramo razgovarati. Moja želja i ambicija je borba za ulazak u Premijer ligu. Napravili smo u ove tri godine sve što smo planirali, sada je vrijeme napraviti korak više.


Trebalo bismo na ovu ekipu, koju sad imamo, dodati dva ili tri prava pojačanja i krenuti dalje. To je ono što bi mene kao trenera zadovoljilo i ispunilo. Sklapanje ekipe i borba za ostanak stvarno iscrpe – zaključuje Goran Šućurović.