Škoti spremni

Trener Hiberniana na Rujevici najavio susret s Rijekom: “Penale nismo posebno vježbali”

Denis Frančišković

Jack Ross/Foto M. LEVAK

Jack Ross/Foto M. LEVAK

Dobro smo krenuli u sezonu i puni smo samopouzdanja. Imamo ekipu koja je spremna igrati pred punim tribinama, uživamo u tome - kazao je trener Hibsa Jack Ross.



RIJEKA Nogometaši Hiberniana neočekivano su došli sat vremena ranije na trening i na središnjem travnjaku Rujevice zadržali se sat vremena i petnaest minuta. Dobar dio tog vremana trener Jack Ross proveo je u “zoom” konferenciji s novinarima iz Škotske, dok su njegovi pomoćnici vodili trening pod hladom centralne tribine. Nije to bilo ništa posebno, lakši trening s puno dugih dodavanja i udaraca glavom na jednoj strani te igranju na malom prostoru i pucanju na gol izbliza na drugoj strani igrališta.


Foto galerija: Trening i presica Hiberniana na Rujevici Foto: Mateo Levak


– Dobro smo krenuli u sezonu i puni smo samopouzdanja. Imamo ekipu koja je spremna igrati pred punim tribinama, uživamo u tome – kazao je trener Hibsa Jack Ross. – Kritike o igri s puno dugih lopti? Pa mislim da su se mnogi uvjerili još u prvoj utakmici da ne igramo isključivo samo tako. Gol u gostima izgubio značaj? Istina, dosta se toga promijenilo i u tom smislu morat ćemo se prilagoditi.


Škote su dočekale visoke temperature, ali i kratkotrajni pljusak na Kvarneru.




– Puno je toplije nego u Škotskoj, ali prihvatili smo uvjete takve kakvi jesu. Jesmo li vježbali jedanaesterce? Pa i ne posebno – ustvrdio je Ross čiji klub čeka stoti nastup u Europi.