nehajev svast

Trećeligaš Nehaj pobjedom završio jesenski dio sezone, ali i ostao bez trenera Svasta: “Odlučio sam se na ostavku još prije mjesec dana”

Valentina Prokić

Nehajev Svast/Foto: S. DRECSHSLER

Nehajev Svast/Foto: S. DRECSHSLER

Ne tražim alibije, jer u konačnici trener je uvijek kriv kada je rezultat slab, ali bilo je okolnosti na koje trener nije imao utjecaja - kaže Svast



SENJ Nogometaši trećeligaša Nehaja pobjedom u zaostaloj utakmici s Rudarom Trans Euro završili su jesenski dio sezone, ali i ostali bez trenera. Nehajev Svast odlučio je podnijeti ostavku, a to nije novost. Naime, Svast se već puno prije utakmice s Labinjanima odlučio na takav korak i upoznao Upravu s tim.


– Prije mjesec dana sam riješio da ću to napraviti, obavijestio sam Upravu o tome, ali smo zajednički odlučili da ću voditi momčad do kraja polusezone, tako da ne trebaju tražiti trenera. Iako je trenutak bio dobar jer smo nakon utakmice s Pomorcem 1921 imali stanku zbog korone, tako da je bilo desetak dana vremena. No, procjena je bila da je bolje da izguram do kraja jesenskog dijela. Ovaj tjedan ćemo se sastati još jednom, ali neće se ništa promijeniti – rekao je sad već bivši trener senjske momčadi, koji se pozdravio i s igračima. Svast je očito dugo već spreman na ovaj korak, a kako i sam kaže, možda je vrijeme da konačno malo odmori.


– Nekih šest, sedam godina nisam bio ni ljeti na odmoru, a ni zimi. Sad je došlo vrijeme i za to, a zatim ćemo vidjeti što dalje – dodaje Svast.




Razlozi za ostavku su višestruki, i na kraju su se odrazili na rezultat jer senjski trener nikako nije zadovoljan desetim mjestom sa samo 13 osvojenih bodova u Trećoj HNL – zapad.


– Radilo se u uvjetima koji nisu ni blizu trećeligaških, a ni četvrtoligaških. Puno se manje treniralo, jednom, a ne četiri puta tjedno kako bi trebalo i to se odrazilo na rezultat. Ne tražim alibije, jer u konačnici trener je uvijek kriv kada je rezultat slab, ali bilo je okolnosti na koje trener nije imao utjecaja. Stvari koje smo dogovorili još ljetos nisu ispoštovane i sve je to imalo utjecaja na cjelokupnu situaciju. Nehaj će se morati pojačati u zimskom prijelaznom roku, jer situacija na ljestvici nije bajna, a sigurno će se i drugi klubovi još pojačavati – rekao je Svast, koji ne bježi od još jednog sastanka s Upravom nakon kojeg bi njegova ostavka trebala postati i službena.


– Ja sam svoje rekao još prošli puta. Sredinom tjedna bismo se trebali naći i to službeno riješiti – zaključio je Nehajev Svast.