HNK RIJEKA

Tomić zadovoljan glavninom ljetnog pripremnog ciklusa uoči prvenstva: “Klub radi sve kako bi se opet složila jaka Rijeka”

Denis Frančišković

Goran Tomić/Foto: HNK RIJEKA

Goran Tomić/Foto: HNK RIJEKA

Dolasci su pokazali u kojem smjeru idemo. Jako sam zadovoljan s tim, ali naravno trebat će još vremena da se ova momčad uigra. Posebno se to odnosi na igrače koji su se posljednji priključili - kaže trener Bijelih



KRANJSKA GORA Utakmicom s budimpeštanskim MTK i pobjedom u golijadi (4:3) u Kranjskoj Gori, nogometaši Rijeke zaokružili su slovenski dio priprema, ali i seriju od šest pokusnih utakmica koje su Goranu Tomiću trebale otkriti pravi puls momčadi i pokazati s čime raspolaže sedam dana prije početka prvenstva. Bijeli su pobijedili u pet utakmica i jednu remizirali, ostavili dojam momčadi koja silno želi napredovati i čiji je roster naglo nabujao u posljednjem dijelu priprema.


Ono što je za Tomića obećavajuće, više je dobitnika priprema nego onih »otpisanih«, ali sasvim je jasno da Rijeka još uvijek momčad koja puno golova daje, ali i neke olako prima. No, podvuče li se crta, Bijeli su u konačnici zadovoljno napustili poprište Julijskih Alpi na kojima su prolili dosta znoja. Tomić im je dao slobodan vikend, već od ponedjeljka kreću pripreme za Goricu…


Pavičić motor


– Generalno sam zadovoljan, pokazali smo dosta jako dobrih stvari i napadačkom dijelu bili jako dobri. U igri prema nazad imamo nekih rupa zbog kojih prelako primimo gol. Na tome ćemo morati posebno raditi – kaže Tomić.




– Jesu li ovo naznake sastava za Goricu? Teško je još reći. Drmić i Obregon su u određenom zaostatku i to više Obregon nego Drmić. Trebat će im neko vrijeme da dođu u optimalnu formu. Igrat će prije svega oni koji budu najspremniji.


U većini utakmica ipak su prevladale dobre stvari u korist Bijelih. Bilo je uistinu jako dobrih pa i odličnih dionica igre protiv pojedinih protivnika, posebno protiv Wolfsbergera u Austriji.


– Bili smo dosta ofenzivni i raspucani. Još me samo ljute te neke rupe u utakmici u kojima olako i prejednostavno primimo gol. Moramo na tome posebno raditi.


Kormilar Bijelih mogao je odahnuti i po pitanju angažmana brojnih igrača, posebno u napadačkom dijelu momčadi.


– Klub radi sve na najbolji mogući način kako bi se složila jedna jaka Rijeka, a i sami dolasci su pokazali u kojem smjeru idemo. Jako sam zadovoljan s tim, ali naravno trebat će još vremena da se ova momčad uigra. Posebno se to odnosi na igrače koji su se posljednji priključili. Drmić i Obregon su igrači koji su dovedeni ciljano, to smo željeli i s te smo strane jako dobro popunjeni. Što nam još nedostaje? Pa o tome ćemo još razgovarati u klubu, ali generalno dolasci su usko povezani i s odlascima. Te stvari rješavat će se u hodu.


Vratarska rješenja? Protiv MTK-a cijelu je utakmicu branio Labrović, u pričuvi bio mladi Nijemac Tim Wiesner, a nekoliko sati ranije potpisao je Martin Zlomislić iz Širokog Brijega.


– Zadovoljan sam s vratarima. Pokazali su stabilnost i dobro su branili. I tu smo pokriveni dobro.


Domagoj Pavičić igrao je u pripremama kao »preporođen«. Izgleda da mu pozicija ofenzivnog veznog iza napadača itekako odgovara. Ali zapažen je bio i mjestu zadnjeg veznog…


– Pavičić na ovim pripremama igra izvanredno. Motor je momčadi i u odličnoj formi. Nadam se da će samo tako nastaviti. Abass i Ampem također su se pokazali kao jako dobri igrači, koji su se dobro uklopili u momčad.


Sinergija s navijačima


Sant Julia i Gzira United odigrali su bez golova u prvoj utakmici prvog pretkola kvalifikacija Konferencijske lige. Prvi pravi i ozbiljni protivnik ipak je Gorica koja na Rujevicu stiže 17. srpnja u utakmici u kasnim večernjim satima.


– Nisam pogledao tu utakmicu jer jednostavno se baziramo na Goricu, a potom ćemo razmišljati o Europi. Igrači će se sada malom odmoriti za vikend, a onda krećemo opet punom parom u ponedjeljak. Bit će to glazura na naše pripreme.


Bijele u ponedjeljak čeka predstavljanje momčadi u srcu grada. Promocija nove momčadi za stare ciljeve i nakon dugo vremena stvaranje nove bitne sinergije s navijačima.


– Takve neke stvari me raduju od kada sam došao u Rijeku. Radujemo se druženju s našim navijačima. Očekujemo da će u novom prvenstvu oni biti naš dvanaesti igrač, vjetar u leđa. Uvijek je lakše dečkima na travnjaku kad iza sebe imaju taj huk s tribina – zaključuje Tomić.


Pripremne utakmice

Rijeka: Rijeka – Domžale 1:0, Rijeka – Hrvatski dragovoljac 3:0
Austrija: Wolfsberger – Rijeka 1:3
Kranjska Gora: Rijeka – Žilina 2:2, Rijeka – Triglav 3:1, Rijeka – MTK 4:3