HNK RIJEKA

Sve spremno za derbi Rijeke i Dinama kojeg obje momčadi dočekuju s problemima, Tomića muči sastavljanje obrane

Denis Frančišković

Goran Tomić/Foto M. LEVAK

Goran Tomić/Foto M. LEVAK

Ispred nas je jedna velika utakmica, bitna, ali sigurno ne ključna. Atmosfera u momčadi je jako dobra, pogotovo nakon zadnjih rezultata - kaže trener Goran Tomić

RIJEKA Nogometaši Rijeke sutra (17.05) na Rujevici u velikom derbiju HNL-a ugošćuju Dinamo. Lider protiv drugoplasirane momčadi, sudar pucački dvije najbolje prvoligaške momčadi, igrom vijugave Rijeke koja skuplja bodove i europskih Modrih čija je obrana primila samo šest pogodaka. O zanimanju dovoljno govori i pet tisuća prodanih ulaznica računajući pretplate i prodaju derbi-paketa.


– Ispred nas je jedna velika utakmica, bitna, ali sigurno ne ključna. Atmosfera u momčadi je jako dobra, pogotovo nakon zadnjih rezultata – kaže trener Goran Tomić i odmah i upozorava: – Nažalost imamo dosta problema u slaganju momčadi, poglavito u zadnjoj liniji. Prvenstveno zbog ozljeda ili nekih viroznih stanja. Odlučit ćemo nakon zadnjeg treninga. Smislit ćemo neku formaciju da budemo jako dobri.


Strateg Bijelih potom je detaljnije proanalizirao stanje sa izostancima. Od ranije je poznato da Krešić nema pravo nastupa zbog žutih kartona.


– Bušnja i Hrvoje Smolčić vratili su se s reprezentativnog okupljanja mladih s problemima. Bušnja se vratio ozlijeđen, a Smolčić je bio virozan i upitan je za nastup. Upitan je i Tomečak, a od ranije su out Braut i Galešić koji se ozlijedio u prijateljskoj utakmici. Galović je ozlijeđen već duže vrijeme. Imam li uopće tri stopera? Ha, vidjet ćemo… Tko bude istrčao bit će pravi. Bez obzira na tu situaciju pozitivni smo – dodao je Tomić.


Utakmica s najboljom hrvatskom momčadi zahtjeva i drugačiju pripremu. A nju je s obzirom na izostanke bilo teško provesti u djelo.


– Svaka utakmica zahtjeva drugačiju pripremu. Imamo više varijanti, nastojat ćemo izabrati najbolje. Zadnji put nakon stanke nije bilo najbolje? Da, ušli smo nekako dizelaški u nastavak, ali sad smo odradili nekoliko jako, jako dobrih treninga. Radili smo na nekim detaljima i pozivam naše navijače da nas podrže. Oni su nam jako bitni i to se pokazalo puno puta ove godine. Bili su nam vjetar u leđa i probudili momčad. Momčad vjeruje u ono što radimo, ne gubi glavu. Imamo cilj na koji način doći do gola i na koji način napadamo. To svakako raduje – tvrdi Tomić.


Haris Vučkić priključio se Riječanima nešto kasnije, ali sada postoje sve standardniji.


– Što reći? Derbi, velika utakmica i dobra atmosfera u našoj momčadi. Motivirani smo i bit ćemo spremni za utakmicu. Sada sam spreman sto posto. Dobro treniram i dobro sam se uklopio. Imamo dosta kvalitete u momčadi da se suprostavimo Dinamu, ali bitno je da vjerujemo u sebe – kaže Haris Vučkić.