Težak rastanak

Subašić odlazi iz Monaca nakon osam i pol godina: “Bio je glavni igrač u uspjesima kluba”

Portal Novilist.hr

Reuters

Reuters

Monaco najavljuje kraj avanture s Danijelom Subašićem čiji ugovor istječe 30. lipnja. S gotovo 300 utakmica, Subašić je u posljednjih osam godina bio glavni igrač u uspjesima Monaca i jedan od najboljih vratara u povijesti kluba - naveli su na stranicama kluba



MONACO Bivši hrvatski reprezentativac Danijel Subašić nakon osam i pol godina oprašta se od svojega kluba – Monaca. Ugovor s klubom mu istječe krajem lipnja te će 35-godišnji vratar svoju karijeru nastaviti negdje drugdje.


– Hvala puno Monaco, radi ostvarenih snova. Uvijek ću ostati jedan od vas. Od siječnja 2012. i osvojenog prvenstva, osvojene Druge lige, nastupa u četvrtfinalu Lige prvaka i poslije polufinala, više od 300 utakmica, vrijeme je da kažem zbogom i hvala. Zahvaljujem svim navijačima i zaposlenicima kluba koji su bili uz mene od prvog dana – napisao je na Instagramu Danijel Subašić.


U više od osam godina Suba je odigrao 292 utakmice, a zabio je i jedan pogodak. S Monacom je osvojio francusku ligu 2017. godine. Od svojega su se vratara oprostili iz kluba porukom na službenim web stranicama.


– Monaco najavljuje kraj avanture s Danijelom Subašićem čiji ugovor istječe 30. lipnja. S gotovo 300 utakmica, Subašić je u posljednjih osam godina bio glavni igrač u uspjesima Monaca i jedan od najboljih vratara u povijesti kluba.  Iza Jean-Luca Ettorija drugi je vratar u povijesti Monaca po broju nastupa. Vrlo brzo se etablirao kao prvi čuvar mreže. Bio je spretan u obranama jedanaesteraca, a znao ih je i sam realizirati. Proglašen je najboljim golmanom francuske lige 2017. godine – stoji na službenoj stranici Monaca.