Bivši sudac o odlukama

Strahonja: “Trebao je biti kazneni udarac za Goricu, došlo je do pada koncentracije. Murićev penal se morao ponoviti”

Portal Novilist.hr

Marijo Strahonja/ Arhiva NL

Marijo Strahonja/ Arhiva NL

Strahonja naime smatra kako je odluka o penalu za Rijeku bila ispravna, ali ne i kako je on izveden. Više je igrača bilo unutar kaznenog prostora dok je Murić izvodio jedanaesterac



RIJEKA Bivši sudac Marijo Strahonja u emisiji Stadion na HTV-u priznao je kako suđenje u posljednjem kolu Prve HNL nije bilo na razini. Osvrnuo se i na utakmicu Gorice i Rijeke te je ustvrdio kako je domaćin zakinut.


–  Između 10. i 13. kola česte su takve crne zone u suđenju, ne samo kod nas nego i u drugim ligama. Trebao je biti kazneni udarac za Goricu. Vidljivo je da je došlo do udaranja po listu igrača, s pravom je reagirao sudac iz VAR sobe, no došlo je do pada koncentracije. Vjerujem da će ovo dati dodatan podražaj da odluke ubuduće budu ispravnije – rekao je Strahonja, koji se u emisiji dotaknuo i Murićeva izvođenja jedanaesterca.


Strahonja naime smatra kako je odluka o penalu za Rijeku bila ispravna, ali ne i kako je on izveden. Više je igrača bilo unutar kaznenog prostora dok je Murić izvodio jedanaesterac.




– Dobra reakcija suca, nije to lako sankcionirati. Pogriješio je kod izvođenja jedanaesterca. To je kažnjivo, za ponavljanje kaznenog udarca.


Sudački ekspert također je ustvrdio kako su u posljednjem kolu za jedanaesterac zakinuti i Hajduk (Livaja u 9. minuti) te Slaven Belupo protiv Dinama.