OKO SOKOLOVO

Strahonja stao u obranu Ivana Bebeka: “Zaslužuje priliku za nastavak karijere, on je zadužio hrvatski nogomet”

Portal Novi list

Marijo Strahonja/Foto: PIXSELL

Marijo Strahonja/Foto: PIXSELL

"Mislim da je Ivan kroz sve ove godine zadužio hrvatski nogomet i mislim da mu treba dati priliku da nastavi karijeru, da je hrvatskom nogometu još uvijek potreban svojim znanjem i iskustvom", smatra Strahonja.



RIJEKA U HTV-ovoj emisiji Stadion Marijo Strahonja se dotaknuo Marka Livaje te smatra nije zaslužio crveni karton u derbiju njegovog Hajduka i Osijeka gdje je Lončaru razbio arkadu, okončanom rezultatom 1:1 u Gradskom vrtu.


“Ispravna odluka suca. U javnosti se protezala teza da nije možda isključenje. Međutim, Livaja niti u jednom trenutku nije imao kontrolu nad suparničkim igračem, nije namjerno napravio trzaj otraga. Išao je normalno u skok otvorenim laktom, a i suparnički igrač je išao u taj duel. Bez obzira na krvarenje protivničkog igrača, ovo nije isključivo, već žuti karton”, objasnio je Strahonja.


Pohvalio je i suca Igora Pajača…




“Pajač je zadovoljio na derbiju. On je još krajem prošle sezone pokazao jednu sjajnu formu. Podizao se jer znamo da je prije godinu, dvije dana imao jednu malu crnu zonu. Mislim da je dobro odsudio derbi. Ovo sigurno nije bila jednostavna utakmica za njega nakon svega što se događalo tijekom tjedna”, rekao je Strahonja.


Neizbježna tema bila je, naravno, i sporna snimka na kojoj se moglo čuti kako sudac Ivan Bebek vrijeđa navijače Hajduka i splitskog novinara Blaža Duplančića.


“Mislim da Ivan apsolutno zaslužuje nastavak karijere. Disciplinska komisija će procijeniti koja je to sankcija, ukoliko do nje dođe. Mislim da je Ivan kroz sve ove godine zadužio hrvatski nogomet i mislim da mu treba dati priliku da nastavi karijeru, da je hrvatskom nogometu još uvijek potreban svojim znanjem i iskustvom”, smatra Strahonja.