HT PREMIJER LIGA

Split nakon produžetaka i fenomenalne partije Roka Ukića ostao u igri za naslov prvaka

Hina

Roko Ukić/Foto: PIXSELL

Roko Ukić/Foto: PIXSELL

Zadrani su pobjedom mogli osigurati treći naslov prvaka Hrvatske, no kapetan Splita Roko-Leni Ukić je praktički sam vratio svoju momčad u igru.



SPLIT Košarkaši Splita u trećoj su utakmici finala doigravanja prvenstva Hrvatske na svom terenu svladali Zadar sa 83-75 (10-24, 19-11, 25-24, 20-15; 9-1) nakon produžetka te tako smanjili zaostatak u pobjedama na 1-2 u seriji koja se igra na tri pobjede.


Zadrani su u utakmicu u kojoj su pobjedom mogli osigurati treći naslov prvaka Hrvatske odlično krenuli, nakon prvih 10 minuta vodili sa 24-10, Splićani su izgledali izgubljeno i činilo se kako je prvenstvo riješeno.


Tako nije mislio 36-godišnji kapetan Splita Roko-Leni Ukić koji je doslovno sam vratio svoju momčad u igru fantastičnim šutom za tricu u trećoj četvrtini. Kada su se Ukiću u četvrtoj četvrtini pridružili Marić i Perković Split je i dostigao Zadar. Posljednju priliku za donijeti naslov Zadru već u ponedjeljak propustio je Junaković koji je promašio šut 10-ak sekundi prije kraja četvrte četvrtine pri rezultat 74-74. Split je loše odigrao u preostalom vremenu pa je Ukić morao šutirati s istekom vremena gotovo s cetra igrališta i nije bio precizan pa se ušlo u dodatnih pet minuta.




U produžetku je Ukić doveo Split u vodstvo, Zadar je forsirao šutove za tricu koje nije pogađao i domaći je sastav malo-pomalo povećavao prednost te dobio produžetak sa čak 9-1.


Sjajni Ukić je utakmicu završio sa 30 koševa, Marin Marić je dodao 14 za Split, dok je kod Zadra najefikasniji bio Anthony Carter sa 16 poena.


Četvrta utakmica finala igrat će se u srijedu u Splitu.