Smanjena minutaža

Španjolski mediji: “Modrić je tražio od kluba da ne postane pokvarena igračka, želi biti važan igrač”

Portal Novilist.hr

Luka Modrić/Foto: REUTERS

Luka Modrić/Foto: REUTERS

Jasno je da će ove sezone igrati osjetno manje nego prošle. Ancelotti kombinacijom rotiranja i intenzivnog rada s kondicijskim trenerom Pintusom od Modrića želi napraviti igrača koji će igrati manje nego prije, ali jednako učinkovito - piše El Español



MADRID Španjolski medij El Español posvetio je tekst kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću, koji je pod novim trenerom Ancelottijem počeo gubiti na minutaži. U tekstu Španjolci analiziraju njegov učinak, ali ga još uvijek smatraju ključnim igračem.


– Prošle sezone Modrić je odradio više od 3700 minuta na terenu. Hrvatski veteran propustio je samo četiri utakmice kod Zidanea, što pokazuje koliko je važan. Dolaskom Ancelottija njegova minutaža je znatno manja, ali je i dalje ključan igrač. Modrić je do sada propustio čak tri utakmice, dakle samo jednu manje nego cijele prošle sezone. Zamijenjen je u svih pet utakmica koje je ove sezone igrao, pa je tako već na trećini ukupnog broja izlazaka iz igre prošle sezone.


Dvije nije igrao zbog ozljede, a jednu kako bi se odmorio. Jasno je da će ove sezone igrati osjetno manje nego prošle. Ancelotti kombinacijom rotiranja i intenzivnog rada s kondicijskim trenerom Pintusom od Modrića želi napraviti igrača koji će igrati manje nego prije, ali jednako učinkovito – piše El Español.




Modrić je u Realu već dobio svoje zamjene, a od kluba je tražio samo jednu stvar.


– Tražio je samo jednu stvar – da ostane važan igrač. Hrvat nije htio postati pokvarena igračka. Odbio je da bude jedan od onih koji će samo imati dobar ugovor u klubu poput Real Madrida. Ancelotti je Modrićeve zamjene našao u Eduardu Camavingi te u, kao velikom iznenađenju, Marcu Asensiju. Modrić će, dakle, dobiti puno prilika da dođe do zraka i morat će se paziti da mu i manje prilika koje dobije ne bi završile mučenjem.