A SAD ADIO

Španjolac nakon devet sezona napušta Bayern München: “Živio sam za ovaj klub i za njega dao sve što imam”

Portal Novi list, Hina

Javi Martinez/Foto: REUTERS

Javi Martinez/Foto: REUTERS

"Ponosan sam što sam bio dio Bayernove obitelji devet godina. Htio bih zahvaliti klubu i ponajprije navijačima: učinili ste München mojim domom. Nikada neću zaboraviti ove godine, živio sam za klub i dao sve što imam za njega. Muchas gracias, dankeschön, servus, vidjet ćemo se opet", napisao je na društvenim mrežama Martinez.



MÜNCHEN Španjolski veznjak Javi Martinez (32) na koncu sezone napušta Bayern nakon dugih devet godina u redovima bavarskoga kluba, budući da su se dogovorili da neće produžiti ugovor koji ističe u lipnju ove godine.


Martinez je u Bayern došao iz Athletica 2012. za tada rekordnih 40 milijuna eura. U devet sezona je odigrao 266 utakmica i osvojio 23 trofeja, uključujući osam Bundesliga, dvije Lige prvaka i pet DFB-Pokala.


Španjolac je bio ključan dio obje momčadi koje su osvajale trostruku krunu, 2013. pod Juppom Heynckesom i lani pod Hansijem Flickom. Njegov mandat u Bayernu obilježio je neviđen rezultatski uspjeh, ali i puno problema s ozljedama.




“Ponosan sam što sam bio dio Bayernove obitelji devet godina. Htio bih zahvaliti klubu i ponajprije navijačima: učinili ste München mojim domom. Nikada neću zaboraviti ove godine, živio sam za klub i dao sve što imam za njega. Muchas gracias, dankeschön, servus, vidjet ćemo se opet”, napisao je na društvenim mrežama Martinez.